Tekentool Skitch gekocht door Evernote, binnenkort op de iPhone

Evernote heeft de tekentool Skitch gekocht. Er zal een iPhone- en Android-app verschijnen en de engineers zullen ervoor zorgen dat beide diensten en apps beter met elkaar geïntegreerd zijn.

skitch-evernoteEvernote organiseert momenteel de Evernote Trunk Conference in San Francisco. CEO Phil Libin kwam er met een opvallende aankondiging op de proppen: zijn bedrijf heeft Skitch gekocht. Mac-gebruikers zullen Skitch vooral kennen als een tekentool voor OS X, waarmee je snel bewerkingen kunt doen op een foto, zoals een tekst over de foto heen krabbelen of het omcirkelen of uitlichten van een bepaald gedeelte van de afbeelding.

Skitch is ook erg geschikt om screenshots te bewerken, als je iemand wilt attenderen op een site-onderdeel. Na de bewerking kun je de afbeeldingen online opslaan en delen met vrienden. Een iPhone-app is er nog niet, maar die is wel in de maak. Op korte termijn zal er eerst een app voor Android verschijnen.

De Skitch-app voor de Mac is met de overname door Evernote meteen gratis geworden, zonder advertenties. Huidige Skitch-gebruikers kunnen de app blijven gebruiken. Ben je nieuwe gebruiker, dan kun je voortaan ook met je Evernote-gegevens inloggen. Engineers van beide bedrijven zullen nauw gaan samenwerken om de apps beter op elkaar af te stemmen. Nu moet je nog een afbeelding in Skitch bewerken en daarna handmatig naar Evernote slepen. Het zou mooi zijn als je afbeeldingen van al je apparaten (ook mobiel) straks automatisch naar je Evernote-opslagruimte kunt sturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 21:50
Categorie Apple
Onderwerpen evernote, overname, skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.