Tandklapperen om van track te wisselen

Japanse onderzoekers hebben een manier bedacht om de iPod met je tanden te bedienen. Een infraroodsensor herkent kauwen, klemmen en praten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tandbediening voor iPodDe multitouch-bediening van de iPhone is fenomenaal, maar over de scrollwiel-bediening van de iPod (die ook ooit revolutionair was) hoor je niemand meer. Japanse onderzoekers denken echter dat het bedienen van de iPod nog makkelijker kan: met je tanden. Het voorkomt dat je de iPod tevoorschijn moet halen in donkere steegjes of in een overvolle metro, met het risico dat iemand de populaire muziekspeler uit je handen grist.

De Japanners hebben een manier bedacht om tracks te wisselen en door je collectie te bladeren zonder dat iemand het merkt. Een speciale constructie met infraroodsensoren, die je bijvoorbeeld aan je bril kunt bevestigen (nee, dat valt helemaal niet op!) detecteert of je je tanden opelkaar klemt, kauwt of praat. Zo kun je onzichtbaar tracks wisselen, zonder dat je de aandacht trekt. Toch zou het nog handiger zijn om de bediening via een draadje door je broekspijp naar je schoenen te leiden, zodat je tien verschillende functies met je tenen kunt bedienen. Valt minder op.

Via: Scifi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:50
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.