Taiwanese chipmaker Elan klaagt Apple aan over touchscreen

De Taiwanese chipmaker Elan Microelectronics roept via de rechtbank op om de verkoop van Apple-producten met touchscreens en touchpads te stoppen. Ze willen afdwingen dat Apple nog langer iPhones, iPod touches en MacBooks produceert, gebruikt en verkoopt.

iphone finger olympicsTussen Apple en Palm dreigt al een tijdje een juridisch gevecht over touchscreen-technologie. Het bedrijf dat Apple vandaag heeft aangeklaagd bij de districtsrechtbank van Noord-Californië is echter niet Palm, maar een onbekend bedrijf. Een Taiwanese chipmaker met de naam Elan Microelectronics roept via de rechtbank op om de verkoop van producten met touchscreens en touchpads te stoppen. Ze willen afdwingen dat Apple nog langer iPhones, iPod touches en MacBooks produceert, gebruikt en verkoopt.

Elan beweert twee touchscreen-patenten te bezitten, die Apple overtreedt. De patenten detecteren de positie van een vinger wanneer deze een scherm of touchpad aanraakt. Elan zegt al eerder een soortgelijke rechtszaak tegen Synaptics Inc te hebben gewonnen. Hoeveel schadevergoeding ze van plan zijn te eisen, is niet bekend.

Via: Reuters
Op de foto: het spelletje Finger Olympic

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2009, 21:59
Categorie Apple
Onderwerpen ipod touch, patenten, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.