Tactus: krijgt de iPhone ooit een touchscreen met ‘echte’ knoppen?

Een touchscreen van Tactus krijgt 'echte' knoppen zodra het toetsenbord in beeld verschijnt. De vinding werd op CES 2013 gedemonstreerd.

TactusHoewel veel iPhone-bezitters inmiddels het touchscreen-toetsenbord in de vingers hebben zitten, klagen mensen met een oudere telefoon of een BlackBerry wel eens over het gebrek aan echte, fysieke knoppen. Een los toetsenbordje met Bluetooth kan solaas bieden, maar het lijkt steeds aannemelijker dat toekomstige smartphones gewoon knoppen op het scherm kunnen tonen. Op technologiebeurs CES werd de Tactus gedemonstreerd: een touchscreen waarin bepaalde delen van het scherm op commando opzwellen, om zo knoppen te vormen.

Technologieën zoals in het Tactus-touchscreen werden in het verleden wel eerder gepresenteerd, maar de aanwezigheid van het bedrijf op CES zorgt ervoor dat we nu een goed idee kunnen krijgen van hoe zoiets er eigenlijk uit kan zien. Zowel TechCrunch als BBC (hieronder) hebben video’s opgenomen waarin de touchscreenknoppen worden gedemonstreerd. Zodra het keyboard op het scherm verschijnt, komen er kleine cirkel op de plekken van iedere toets te staan. Volgens TechCrunch moeten de knoppen ook een klein beetje worden ingedrukt voordat de aanraking wordt vastgelegd, waardoor je vingers op het keyboard kunt laten rusten.

Of Apple daadwerkelijk gebruik gaat maken van de Tactus-touchscreens voor toekomstige iPhones, iPods en iPads is nog de vraag. Tactus demonstreerde de knoppen op een Android-tablet en zei verder weinig over specifieke partners. Als we eerdere geruchten mogen geloven, heeft Apple zich in het verleden al eens verdiept in ‘voelen’ op een touchscreen: in 2012 doken er geruchten op over ‘tixels‘, die ervoor zorgen dat je een bepaalde textuur op het scherm kunt voelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2013, 11:29
Categorie iDevices
Onderwerpen knoppen, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.