T-Mobile geeft klanten toegang tot 4G-netwerk

T-Mobile is gestart met de uitrol van 4G. De eerste klanten krijgen al toegang tot het 4G-netwerk in de Randstad, blijkt uit tips van lezers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile 4g netwerk actiefT-Mobile is begonnen met het openstellen van het 4G-netwerk. iCulture-lezer Gino stuurde ons bijgaand screenshot, waarop te zien is dat 4G al actief is. Ook via e-mail kregen we meerdere tips van lezers die al 4G-ontvangst hebben. De meldingen van iPhone-gebruikers komen uit de Randstad, voornamelijk Rotterdam. Officieel gaat het 4G-netwerk van T-Mobile pas op 18 november van start, dus over twee weken. Vanaf die datum kunnen alle klanten met een geschikt toestel (dus iPhone 5 of nieuwer) er gebruik van maken. Een aparte databundel is niet nodig. iPhone-gebruikers van het eerste uur die nog een i-150 abonnement met onbeperkte databundel hebben krijgen ook toegang tot 4G, maar blijven steken op een snelheid van 2,0 Mbps.

Als het netwerk op 18 november van start gaat, zal alleen de Randstad dekking hebben. Vandaar de nadruk op de vier grote steden in onze poll hieronder. Vervolgens zal de rest van het land aan de beurt zijn, met de noordelijke provincies als laatste. In de tweede helft van 2015 moet er landelijke dekking zijn. Concurrent KPN is al verder gevorderd met de uitrol van het netwerk: zij bieden in steden als Eindhoven ook al 4G-dekking. Vodafone zit er tussenin qua ontwikkeling.

t-mobile 4g homescreen 1 t-mobile 4g homescreen 2

Hieronder is goed te zien hoe de snelheidsverloop toeneemt vanaf het moment dat 4G actief werd. Deze tipgever zag vanochtend rond 10:00 uur ook al dat 4G actief was geworden en dacht dat het om een test ging. Vlak na 14:00 uur kreeg hij opnieuw toegang tot 4G en registreerde snelheden die meestal rond de 20 tot 30 Mbps lagen. Er was één uitschieter van 47 Mbps.

4g t-mobile snelheidstest 2 4g t-mobile snelheidstest 1

Bijzonder bij T-Mobile is dat het bedrijf heeft gekozen voor de 1800 MHz-band. Dat is goed nieuws voor bezitters van een iPhone 5, want het is een frequentie die op de iPhone 5 standaard al wordt ondersteund. Bij de 800 MHz-band die KPN en Vodafone in eerste instantie inzetten voor landelijke dekking, is dat niet het geval. Bezitters van een iPhone 5 vallen terug naar 3G-snelheden. Bij de nieuwere telefoons iPhone 5s en iPhone 5c kun je wel gewoon gebruik maken van de 4G-netwerken van alle providers: KPN, Vodafone, T-Mobile en over enige tijd ook Tele2. Meer informatie lees je in ons Dossier 4G.


Poll niet zichtbaar? Kijk hier: 4G-poll T-Mobile.

Dank aan tipgevers Sébastiaan, Gino, Rouhullah en Edwin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2013, 11:13
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.