T-Mobile Duitsland ontvangt nano-simkaarten, mogelijk voor iPhone 5

T-Mobile Duitsland heeft de eerste nano-simkaarten ontvangen. Deze zijn waarschijnlijk bedoeld voor de iPhone 5, die een nano-simkaarthouder zal krijgen.

Nanosim T-Mobile DuitslandHet Duitse T-Mobile (Telekom) heeft een partij nano-simkaarten ontvangen, waarvan iPhone-ticker er één in handen wist te krijgen. Deze nieuwe simkaarten zijn vermoedelijk bedoeld voor de nieuwe iPhone, die ergens in september door Apple zal worden aangekondigd. T-Mobile mag de simkaarten nog niet aan klanten meegeven: de provider roept winkels op om te wachten op verdere informatie, voordat de nieuwe sims worden verkocht. Hoewel nergens letterlijk wordt gezegd dat ze voor de iPhone 5 zijn bedoeld, is dit wel zeer waarschijnlijk.

De nieuwe nano-simkaart is een slag kleiner dan de micro-sim die je in de iPhone 4 en iPhone 4S gebruikt. Deze is op zijn beurt weer kleiner dan de standaard simkaart, die in onder andere de iPhone 3G en iPhone 3GS wordt gebruikt. Begin 2012 bleek dat Apple in discussie was met Nokia, Motorola en BlackBerry over de nieuwe sim-standaard. De Europese organisatie ETSI koos uiteindelijk Apple’s voorstel.

De iPhone 5 zal vermoedelijk een nano-simkaarthouder krijgen. Begin augustus verschenen er foto’s van de nieuwe simkaarthouder, die inderdaad een stuk kleiner lijkt te zijn dan de kaarthouder van de iPhone 4S. Eind juli schreef The Financial Times dat Europese operators miljoenen nano-sims hadden besteld, ter voorbereiding van de nieuwe iPhone. Later bleek Apple de operators nano-simadapters toe te sturen. De foto van T-Mobile’s nano-sim lijkt deze geruchten te bevestigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2012, 14:00
Categorie iDevices
Onderwerp nano-sim

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.