iPhone 5 met nano-simkaart in Nederland en België: wat zijn de opties?

De iPhone 5 maakt gebruik van een nieuwe nano-simkaart, die kleiner is dan de micro-sim van de iPhone 4 en iPhone 4S. In dit artikel zetten we op een rij hoe je bij de grote providers je nano-sim kunt halen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

nano-simDe iPhone 5 maakt gebruik van een nieuwe nano-simkaart, die kleiner is dan de micro-sim die je in de iPhone 4 en iPhone 4S stopt. Dit betekent dat je een nieuwe simkaart nodig hebt wanneer je de iPhone 5 aanschaft. Verschillende Nederlandse en Belgische providers hebben inmiddels laten weten wanneer je bij hen een nano-sim kunt halen. In dit artikel zetten we de nano-simmogelijkheden in Nederland op een rij.

T-Mobile

Bij T-Mobile wordt er een nano-simkaart gratis geleverd bij een iPhone 5 die je koopt in combinatie met een abonnement. iPhoneclub heeft van een bron vernomen dat T-Mobile de nano-simkaart vanaf 21 september al zal aanbieden, waardoor je hem ook kunt gebruiken in combinatie met een iPhone 5 uit bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk. Woordvoerder Michael Vos van T-Mobile stelt tegenover iPhoneclub dat de nano-simkaarten officieel vanaf 28 september verkrijgbaar zijn. Volgende week wordt duidelijk gemaakt of dit ook eerder het geval zal zijn. Koop je een iPhone 5 buiten een abonnement van T-Mobile, dan betaal je 5 euro inclusief BTW om je oude simkaart te vervangen voor een nano-sim.

Je kunt de nano-sim inmiddels bij T-Mobile bestellen. De simkaart wordt binnen drie werkdagen geleverd.

KPN

KPN verklaart tegenover iPhoneclub dat zij de nano-simkaart hopelijk rond het einde van de week van 17 september aanbieden. Hierdoor is hij hopelijk op 21 september verkrijgbaar, wanneer de iPhone 5 in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk wordt verkocht. Bestaande klanten die een huidige simkaart willen omruilen voor een nano-simkaart betalen hiervoor 17 euro. De regeling van KPN geldt ook bij Hi en Telfort. Bij Simyo is de nano-sim nu verkrijgbaar voor 5 euro.

Vodafone

Vodafone laat in een reactie aan iPhoneclub weten dat de nano-simkaart vanaf 28 september in combinatie met de iPhone 5 geleverd zal worden. Bestaande abonnees kunnen een simkaartwissel bij Vodafone aanvragen. We hebben aan Vodafone gevraagd of er ook plannen zijn om de nano-sim op 21 september los aan te bieden, maar hebben nog geen reactie gekregen. Vodafone’s Webcare zegt op Twitter dat er geen kosten zijn verbonden aan je eerste simwissel.

België

Verschillende Belgische telecomproviders hebben aan De Standaard laten weten wanneer ze de nano-simkaart aanbieden. Base zegt de nieuwe simkaart vanaf 21 september in de winkels te hebben en Proximus zou de simkaarten inmiddels al op voorraad hebben. Bij Mobistar kun je deelnemen aan het iSwap-programma, waarbij je de iPhone 5 kunt reserveren en een nano-simkaart kunt afhalen. We hebben aan Mobistar gevraagd of de nano-sims op 21 september ook bij hun los aangeboden worden. Het is nog niet duidelijk of je bij het omruilen van nano-sims bij de Belgische providers moet betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2012, 9:29
Categorie Providers
Onderwerp nano-sim

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.