Symantec kondigt encryptie voor iOS-mail aan

Symantec heeft een encryptie-oplossing voor iOS ontwikkeld, waarmee je documenten in iOS-mail kunt versleutelen en beveiligen.

symantec logoSymantec heeft een oplossing aangekondigd, bedoeld voor iOS-gebruikers. Het is een uitbreiding op de mailapplicatie die in iOS aanwezig is en zorgt voor encryptie van documenten. Symantec Mobile Encryption kan de versleutelde documenten ook weer ontsleutelen. Het zal vanaf januari verkrijgbaar zijn en gericht op iPhones en iPads. Daarnaast kondigden ze een encryptie-oplossing voor Dropbox aan, die ervoor zorgt dat alle bestanden die je op Dropbox opslaat beveiligd zullen zijn. Beide oplossingen zijn gebaseerd op technologie die Symantec twee jaar geleden in handen kreeg door de overname van PGP.

Omdat Dropbox zo populair is, is Symantec daarmee begonnen. Mogelijk volgen er nog soortgelijke encryptie-oplossingen voor andere online opslagmogelijkheden. Bedrijven zijn de belangrijkste doelgroep en dat blijkt ook uit de prijs die Symantec van plan is te gaan rekenen: $225 per gebruiker. Bedrijven die bang zijn dat belangrijke documenten gelezen kunnen worden door buitenstaanders als medewerkers ze via hun iPhone rond verkeerde handen komen als medewerkers ze via hun zelf meegebrachte tablet rondmailen, kunnen daar straks een stokje voor steken. Bedrijven kunnen zelf bepalen of ze er een beleid ervoor instellen.

Symantec heeft zich nog niet eerder zo fanatiek op iOS gestort. Wel lieten ze vorig jaar weten dat iOS beter dan Android bestand is tegen aanvallen. Volgens concurrent Kaspersky moeten we vanaf volgend jaar gaan oppassen, want dan komt de eerste malware voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2012, 17:03
Categorie Achtergrond
Onderwerp beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.