Stevie Wonder bedankt Steve Jobs voor toegankelijkheidsfuncties op iPhone

Stevie Wonder is dolblij met de toegankelijkheidsfuncties op de iPhone. Tijdens een optreden in Los Angeles bedankte hij Steve Jobs, omdat hij dankzij VoiceOver en andere functies alles kan, wat een niet-blinde ook kan.

stevie wonderZe zijn onopvallend aanwezig op de iPhone en een bron van levensgeluk voor een kleine groep gebruikers die moeten leven met een lichamelijke beperking: de toegankelijkheidsfuncties op de iPhone. Apple heeft ervoor gezorgd dat je zelfs als blinde je weg kunt vinden op de iPhone. Functies als VoiceOver, een zoomfunctie, contrastwaarde veranderen en het activeren van mono audio zijn al een tijdlang standaard aanwezig op de iPhone. Wie kan daar beter over oordelen dan de blinde zanger Stevie Wonder? Hij is zo blij met de toegankelijkheidsfuncties op de iPhone, dat hij tijdens een optreden in een nachtclub in Los Angeles Steve Jobs even persoonlijk wilde bedanken.

Apple heeft het mogelijk gemaakt dat de zanger alles op de iPhone en iPad kan doen, wat een niet-blinde persoon ook kan. Er is geen verschil:

His company took the challenge in making his technology accessible to everyone. [..] Caring and moving the world forward, Steve Jobs. Because there is nothing on the iPhone or the iPad that you can do, that I can’t do. As matter of fact, I can be talking to you, you can be looking at me, and I can be doing whatever I need to do and you don’t even know what I’m doing. Yeeaah!

Maar niet alleen blinde mensen hebben iets aan de toegankelijkheidsfuncties. Je kunt de wit-op-zwart-functie bijvoorbeeld ook gebruiken als je ‘s nachts in bed een document of boek wilt lezen en wilt voorkomen dat het scherm te fel schijnt.

Via: @anildash

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 20:01
Categorie Achtergrond
Onderwerpen blind, toegankelijkheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.