Steven Desmet brengt eerste Vlaamse boek op iPad uit

De Vlaamse auteur Steven Desmet heeft een boek op de iPad uitgebracht. Hij geeft het boek gratis weg, in ruil voor een tweet of Facebook-posting.

steven desmetSteven Desmet heeft als eerste Vlaamse auteur een boek op de iPad uitgebracht, buiten de normale uitgeverijen om. Desmet biedt zijn boek ‘Nest van tijdelijke oneindigheid’ gratis aan via zijn website. De eerste 1.000 downloads zijn gratis, daarna moet je er een klein bedrag voor betalen. Desmet denkt dat de iPad een revolutie op de boekenmarkt betekent. Hij wil andere auteurs laten zien dat je tegenwoordig niet meer afhankelijk bent van een uitgeverij. “Verkoop via boekenwinkels zal nu gedeeltelijk verschuiven naar online en publiciteit zal meer en meer via sociale media gaan”, denkt Desmet.


Toch is er nog wel een rol voor de uitgeverij weggelegd: “Je kan je boek zelf te koop aanbieden, maar je moet nog een groot publiek bereiken natuurlijk. Ik ben er wel van overtuigd dat uitgeverijen zich zullen moeten aanpassen aan de digitale markt.”

Het boek ‘Nest van tijdelijke oneindigheid’ is gratis te verdienen met een tweet of een berichtje op Facebook. Mensen maken daardoor gratis reclame voor het boek, waar auteur Steven Desmet ook weer van profiteert. Om het boek te kunnen lezen heb je iBook nodig.

Meer info op: www.mighty.be/boek

Via: hbvl.be
Tipgevers: Matteo en Truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 augustus 2010 om 10:19
Onderwerp
Categorie
Apps
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.