Fiets VL: fietsroutes uitstippelen in België

Fiets VL is een iPhone-app waarmee je fietsroutes uit kan stippelen in België. De applicatie dient ook als navigatie tijdens het fietsen.

Fiets VL fietsen door BelgiëEerder deze maand besproken we de Belgische applicatie FietsKompas, waarmee je fietsroutes kan uitstippelen in België aan de hand van knooppunten. Het is echter niet de enige applicatie waarmee je aan de hand van een route kan pendelen door Vlaanderen. Ontwikkelaar Stoneroos wijst ons vandaag op haar Belgische variant van de app Fiets!. Fiets! VL hanteert hetzelfde principe. Je begint met een knooppunt en tikt opvolgende punten aan om een route te maken.

Het is een van de twee manieren waarop je Fiets VL kan gebruiken. De andere manier is dat je een begin- en eindpunt selecteert. De applicatie berekent dan zelf de kortste route daartussen. Zelf geen inspiratie? Daarvoor heeft Stoneroos het Routeplein bedacht; een soort marktplaats met routes die zijn aangemaakt door andere gebruikers.

De applicatie is niet alleen handig voordat je een route fietst. Vanzelfsprekend kan je hem ook gebruiken als navigatiesysteem tijdens het fietsen, waarbij je huidige locatie en het volgende knooppunt weergegeven worden op de kaart. De legenda van de aanduidingen op de kaart is helaas niet in de applicatie voorhanden; daarvoor word je verwezen naar de website.

Fiets VL route te fietsen met knooppunten Fiets VL route uitstippelen iPhone

Een Nederlandse versie van Fiets is al een ruime tijd voorhanden. Die heet gewoon Fiets! (€2,69, iPhone, iOS 4.3+).

Downloaden: Fiets! VL(€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 12:40
Categorieën Belgische apps, Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen belgische apps, fietsen, vlaanderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.