Sterker signaal op iPhone dankzij stukje plakband

Een stukje plakband op de simkaart zou ervoor zorgen dat het telefoonsignaal van de iPhone sterk wordt verbeterd. Klinkt als een ongevaarlijke truc en dus de moeite waard om eens te proberen.

Phone signalGebruikers bedenken de gekste dingen om hun signaalsterkte te verbeteren. Te weinig streepjes? De meeste mensen proberen de simkaart opnieuw te plaatsen, ze gaan uit het raam hangen, bellen alleen in horizontale positie of klemmen zich vast aan een verwarmingsbuis. In het uiterste geval kopen ze een signal booster. Maar de oplossing zou wel eens heel simpel kunnen zijn. Een mogelijke oorzaak is dat de simkaart niet goed op z’n plek blijft. Een een stukje Scotch-tape aan de buitenkant van de simkaart (dat wil zeggen: de kant waar NIET de contacten zitten) zou het probleem kunnen oplossen. De plakband drukt de simkaart steviger in de simtray en levert genoeg druk op de contactpunten om de signaalsterkte aanzienlijk te verbeteren.

Controleer ook nog even of er stof en ander vuil in de simkaart-tray zit, waardoor de contacten niet goed contact kunnen maken. iPhone Atlas raadt af om de plakbandtruc te gebruiken, omdat je de garantie daarmee kunt mislopen. Maar eigenlijk begrijpen wij niet zo goed wat het plakken van Scotch-tape voor desastreuze gevolgen kan hebben. Als de tape niet goed plakt en in het simkaartslot blijft zitten, heb je natuurlijk wel een probleem.

De signaalsterkte blijkt overigens, net als het geluidsvolume, softwarematig te regelen. Bij een nieuwe firmware-update kan het zomaar gebeuren dat je signaalsterkte verbeterd is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2008, 15:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen firmware, opensignal, signaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.