PostPath Email Server geschikt voor de iPhone

PostPath meldt in een persbericht dat ze ondersteuning voor de iPhone bieden, "zodat ook de trendgevoelige medewerkers hun werk kunnen blijven doen". Het Linux-gebaseerde Exchange-alternatief levert de e-mail aan via IMAP.

PostPath Email ServerWe weten allemaal dat de iPhone nog geen goede ondersteuning voor Exchange heeft. Maar of de Exchange-alternatieven nu echt de oplossing zijn? PostPath is een voorbeeld daarvan: ze maken op Linus gebaseerde samenwerkings- en e-mailsoftware waaronder PostPath Email Server 3.1, bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Volgens de makers is het niveau daarvan vergelijkbaar met wat de Fortune 100-bedrijven gebruiken. PostPath ondersteunt Outlook webmail, grote mailboxes en is heel wat makkelijker te beheren dan Microsoft Exchange. Nieuw is dat versie 3.1 de iPhone ondersteunt.

Wat PostPath precies heeft gedaan om ondersteuning voor de iPhone te kunnen bieden is niet helemaal duidelijk: het is niet meer dan een regel in een artikel, gevolgd door de mededeling dat nu zelfs de trendgevoeligste medewerkers het tijdens hun werk kunnen gebruiken. In het oorspronkelijke persbericht wordt het alleen maar terloops genoemd: “Comprehensive mobile device support for BlackBerry, ActiveSync, Windows Mobile, IMAP (for iPhone support), and more.” Het kan natuurlijk zijn, dat PostPath altijd al toegang tot webmail of POP-toegang aanbood, waardoor de oplossing vanaf het begin al geschikt was voor de iPhone. IMAP is dan inderdaad een verbetering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2008, 17:00
Categorie iOS
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.