Steelseries Stratus XL

Gamecontroller SteelSeries Stratus XL nu te koop in online Apple Store

De SteelSeries Stratus XL is nu te koop via de online Apple Store. Deze grote gamepad is de opvolger van de compacte Stratus.

Steelseries Stratus XLDe iOS-gamecontroller SteelSeries Stratus XL is nu verkrijgbaar in de online Apple Store. De Stratus XL is de opvolger van de zeer compacte Stratus. De XL-versie is nagenoeg identiek qua functies, maar heeft de grootte van een gewone controller.


De SteelSeries Stratus XL heeft vier actieknoppen, vier triggers, een d-pad en twee analoge sticks. Hiermee heeft de gamepad dezelfde knoppen die je zou vinden op een controller voor bijvoorbeeld de Xbox of PlayStation. Een Bluetooth-knop bovenop laat je hem koppelen met je iPhone of iPad. Achterin stop je twee AA-batterijen, waarmee je in totaal 40 uur kunt gamen.

SteelSeries is een Deense accessoiremaker die keyboards, muizen, headsets en andere apparaten voor gamers maakt. Daarmee is de maker al ervaren op het gebied van game-apparaten. Dat haalt echter niet weg dat de software-ondersteuning voor de controllers op het moment vrij mager is. De gamepad werkt alleen met spellen voor iOS 7 of nieuwer met controllerondersteuning. In onze review van de Moga Rebel dit jaar schreven we het volgende:

Na een jaar tijd is de lijst met ondersteunde controllergames nog steeds niet heel indrukwekkend: er zijn genoeg games, maar het aantal imposante titels is op twee handen te tellen. Daarnaast hebben de grootste ontwikkelaars hun ondersteuning laten varen en worden kapotte spellen niet gerepareerd.

De SteelSeries Stratus is te koop in de online Apple Store voor €69,95.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.