spaceboxx-app-opslag

SpaceBoxx brengt spullen naar opslagruimte via app

Met SpaceBoxx kun je overbodige spullen laten ophalen via een app. Dat kost 4 euro per maand, zonder dat je zelf opslagruimte regelt.

spacebox manJe hebt een rommelig huis en zoekt een plek waar je wat rondslingerende troep, zoals kerstballen en wintersportkleren kunt opslaan? Je kunt in dat geval een kluis of opslagruimte buiten de deur huren, maar er is nu ook een app waarmee je losse opslagdozen kunt laten halen en brengen. SpaceBoxx is een nieuwe aanbieder waarbij je alles regelt via de app. Je huurt voor 4 euro per maand een opslagdoos met een inhoud van 52 liter. SpaceBoxx komt de dozen met een busje bij jou thuis ophalen en brengt ze naar een opslagbedrijf. Via de app is te zien in welke doos welke spullen zitten. Heb je iets nodig, dan betaal je een tientje om voorwerpen uit de opslag te halen. Binnen vier uur heb je je doos terug.

SpaceBoxx is vooral handig voor spullen die je niet thuis wilt laten rondslingeren en die waardevol genoeg zijn om elders te bewaren, zoals de zakelijke boekhouding van de afgelopen jaren, dierbare boeken of gereedschap dat je maar zelden gebruikt. Want je betaalt natuurlijk wel 4 euro per maand (inclusief verzekering) en dat loopt op jaarbasis best op. Spaceboxx slaat ook fietsen en golftassen op voor 7 euro per maand. De doos meet 60 x 40 x 32 cm en is groot genoeg voor 12 paar schoenen, 30 t-shirts, 20 truien of 70 boeken. Opzeggen kan per maand.

spaceboxx_laptop_mobielSpaceboxx is een start-up van ondernemer Peter-Jan Hulsebosch. Hij richt zich op bewoners in grote steden die extra opslagruimte nodig hebben. SpaceBoxx maakt voor de opslag gebruik van City Box en laat de dozen leveren door BeeBox, een ander bedrijf van Hulsebosch. Vandaag is de dienst van start gegaan in Amsterdam, waar Hulsebosch enkele honderdduizenden klanten denkt te gaan strikken. Daarna zijn Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen aan de beurt. Concurrent SpaceWays lanceerde vorige zomer al een soortgelijk idee in Londen. SpaceWays heeft nog niet de overstap naar Nederland gemaakt, maar dat zou zomaar kunnen gebeuren.

Hoewel er een iPhone op de promotiefoto’s van SpaceBoxx staat, konden we de app nog niet vinden in de App Store. Misschien per ongeluk in een doos gestopt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2015, 17:08
Categorie Diensten
Onderwerp opslagruimte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.