Touch ID homeknop

Patent: homeknop van de iPhone verandert in joystick

Apple heeft nagedacht over een joystick verborgen onder de homeknop van je iPhone, speciaal voor het spelen van games. Dit blijkt uit een patentaanvraag.

Apple homeknop Joystick 2

Apple laat in een nieuwe patentaanvraag een slimme uitvinding voor gamers zien: een uitklapbare joystick verborgen onder de homeknop van je iPhone. Deze zorgt ervoor dat je altijd een fysieke joystick voor het spelen van spelletjes op je iPhone bij de hand hebt, zonder dat je bijvoorbeeld een losse iOS-gamecontroller met je mee hoeft te dragen.

Apple patent homeknop joystickDe gepatenteerde homeknop zou zoals vertrouwd functioneren, totdat je hem eens extra hard indrukt. Dan komt de knop namelijk een paar millimeter omhoog en is hij als analoge stick te benutten. Door de joystick nog eens in te drukken verandert hij weer in een knop.

Apple beschrijft hoe de joystick een extra ‘input-device’ is voor de apps op de iPhone, waarmee je bijvoorbeeld objecten op het scherm beweegt. Wie dieper de patenttekst in duikt, ontdekt echter snel dat de uitvinding vooral voor games is bedoeld. Apple beschrijft bijvoorbeeld een vliegsimulator die je met de uitgestoken homeknop speelt.

Apple heeft het patent voor de homeknop-joystick in juli 2013 aangevraagd, maar de aanvraag is pas vandaag voor het eerst openbaar gemaakt. Het is nu afwachten of Apple ook iets met het patent gaat doen. Eerder vandaag schreven we over een ander patent van Apple, waarin wordt beschreven hoe iCloud je Touch ID-vingerafdrukken kan bewaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2015, 18:15
Categorie Apple
Onderwerpen homeknop, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.