Bloglovin’ voor iPad: volg blogs over mode, beauty en design

Bloglovin' is een blogplatform vol mode, fashion interieur, DIY, beauty en meer. Na de iPhone nu ook stijlvol op de iPad!

Bloglovin header iPad iPhoneMeer dan anderhalf miljoen mensen gebruiken het platform Bloglovin en maar liefst negentig procent daarvan is vrouw. Waarom? Omdat het platform vol blogs over mode, beauty, interieur, eten en do-it-yourself staat! Het is een beetje hokjesdenken, maar het is echt waar: slechts één op de tien gebruikers van Bloglovin’ is man. Hoe dan ook: de stijlvolle applicatie die eerder al op de iPhone beschikbaar was, is nu ook voor iedereen toegankelijk op de iPad.

Wel moet je een account hebben op Bloglovin’ om van de applicatie gebruik te kunnen maken. Het netwerk is dan ook geen vrijblijvende verzameling van verhalen van willekeurige blogs, nee, het gaat om gecategoriseerde blogs die deelnemen aan Bloglovin en dus ook ín het platform te lezen zijn. Je kan je aanmelden met een nieuw account, maar ook een koppeling met Facebook loodst je naar binnen.

Bloglovin index nieuwe verhalenHet is niet zo dat je daarna meteen op een zee van de laatste blogberichten stuit. Je moet eerst zelf aangeven van welke blogs je berichten wil lezen, en dat die je bijvoorbeeld met een zoekbalk bovenin het grijze menu links, of de sectie Top Blogs waar populaire blogs zijn gerangschikt. Even neuzen door wat voorbeelden? Sea of Shoes, Fashion Squad, A Beautiful Mess, Style Scrapbook, Little Plastic Horses en Stockholm Streetstyle. Als je wat dieper graaft, kom je met knoppen rechts bovenin naar Nederlandse blogs als Miss Lipgloss en selecteer je een categorie. Met beide filters actief, vind je nog steeds een aardig aantal blogs.

Je kan elke blog previewen in een overdadig witte interface met links steeds een blok tekst en rechts een foto. Dat is de aanpak die Bloglovin’ vasthoudt in de secties met nieuwe berichten en de berichten die je hebt geliket. Helaas zit er nog wel een extra pagina tussen om van de preview naar het artikel op de website te gaan – en het enige dat je in die tussenpagina kan doen, is een bericht liken en het delen via mail, bericht, Twitter of Facebook. Dat had toch ook wel in de browser gekund?

Het neemt niet weg dat Bloglovin’ een fraaie app is, met een rustige en stijlvolle uitstraling en bovendien een overschot aan blogs met al snel meer inhoud dan bijvoorbeeld Tumblr en Pinterest.

Downloaden: Bloglovin’ (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Let op: Als je de iPhone-app al geïnstalleerd had en nu geüpdatet hebt, moet je de app verwijderen en opnieuw installeren om weer te laten werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 9:09
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen diy, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.