Sony in actie tegen Geohot’s PS3-jailbreak

Sony wil maatregelen nemen tegen de jailbreak die Geohot en het team fail0verflow hebben ontwikkeld, om de PS3 te hacken.

sony playstation 3Geohot bracht een paar dagen geleden een jailbreak voor de PS3 uit. Na het uitvoeren van de jailbreak kun je homebrew applicaties installeren en draaien. Het is uitvoerbaar in een paar stappen, die voor iedereen te begrijpen zijn. Maar Sony zag het niet zitten en komt nu met een restraining order op de proppen. Dit is een juridische maatregel waarbij de ene partij een andere partij wil dwingen om bepaalde activiteiten niet langer te doen. Als de andere partij hier niet aan voldoet, volgen er verdere juridische stappen die kunnen resulteren in bijvoorbeeld een schadevergoeding.

Sony stelt de eis aan Geohot en leden van het team fail0verflow, waarbij het gaat om het jailbreaken van de Sony Playstation 3. In de aanklacht van Sony worden ze gezien als hackers, die de technische beveiligingsmaatregelen proberen te omzeilen. Overigens is voor de iPhone in de VS al bepaald, dat het jailbreaken legaal is omdat er sprake is van fair use:

When one jailbreaks a smartphone in order to make the operating system on that phone interoperable with an independently created application that has not been approved by the maker of the smartphone or the maker of its operating system, the modifications that are made purely for the purpose of such interoperability are fair uses.

De documenten van Sony (te zien op de website van Geohot zelf) eisen dat alle informatie over de jailbreak van internet wordt verwijderd. Een rechtszaak wordt binnen een paar dagen verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2011, 8:40
Categorieën Apple, Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak, playstation

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.