Verizon bevestigt CDMA-versie van iPad

Verizon gaat in de VS ook een CDMA-versie van de iPad uitbrengen. Vandaag kondigde de operator een CDMA-versie van de iPhone 4 aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

verizon ipad cdmaVandaag stond in de VS alles in het teken van dé aankondiging van het jaar: Verizon gaat de iPhone 4 verkopen. Het gaat daarbij om een speciale versie voor het CDMA-netwerk van deze operator. Verizon CFO Francis Shammo heeft nu aangegeven, dat er ook een speciale versie van de iPad komt. Het gaat daarbij eveneens om een CDMA-versie, dus een uitvoering die op de Europese netwerken niet te gebruiken is. Voorheen bood Verizon voor de iPad een abonnement met MiFi (een persoonlijke hotspot), nu de iPhone 4 ook zo’n hotspot-functe krijgt, vermoeden veel Amerikanen dat de MiFi uit het assortiment kan verdwijnen.


Verizon verkoopt al sinds oktober vorig jaar de iPad, maar alleen de Wi-Fi-versie, omdat de 3G-versie niet geschikt is voor het CDMA-netwerk van Verizon. Wanneer de CDMA iPad op de markt komt, wilde de Verizon-topman niet zeggen. Voor een iPad met MiFi-bundel betaal je momenteel $20 per maand voor 1GB data, terwijl concurrent AT&T $25 per maand vraagt voor 2GB data. Het wachten is wellicht op een nieuw model iPad, dat komend voorjaar gepland staat. CDMA is een technologie voor mobiele telefoonnetwerken, die niet compatibel is met de GSM-netwerken die we in Europa gebruiken (zie deze uitstekende uitleg, Engels). De aanschaf van een CDMA iPad voor gebruik in Europa heeft dan ook weinig zin.

verizon ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:10
Onderwerpen
,
Categorie
Providers
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.