Man bekijkt aandelen op iPad

Sneller apps starten met ‘Verminder beweging’

De nieuwe optie 'Verminder beweging' verkort de animaties voor het opstarten en afsluiten van apps aanzienlijk. Daardoor voelt je iPhone sneller aan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.0.3 verminder bewegingApple heeft in iOS 7.0.3 de optie ‘Verminder beweging’ in de instellingen van je iPhone flink verbeterd. Goed nieuws voor alle klagers die misselijk werden van alle bewegingen en parallax-effecten, maar voor de rest van ons is de nieuwe toevoeging ook interessant: door de animaties bij het openen en sluiten van iOS-apps te veranderen voelt de iPhone sneller aan dan voorheen. Met een tap op een icoon ben je bijvoorbeeld iets sneller in de app.

Je kunt de snellere bewegingsoptie inschakelen bij Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid Verminder beweging. Op het moment zijn er twee dingen die hiermee worden uitgeschakeld: de rigoureuze app-startanimaties en de parallax-effecten in verschillende apps. Dat laatste betekent dat bepaalde interface-elementen minder snel mee zullen bewegen. De dynamische achtergronden op het toegangsscherm en iconenscherm bewegen bij ons na inschakeling nog wel gewoon.

Nadat je de nieuwe optie hebt ingeschakeld zullen apps niet langer opstarten en afsluiten via een 3D-effectje. In plaats daarvan vervaagt het iconenscherm of je geopende app. Een animatie die ongeveer tweemaal zo snel als het oude effectje aanvoelt.

Let wel op: de iPhone, iPad en iPod touch worden met de nieuwe optie alleen sneller omdat bepaalde animaties worden vervangen door snellere alternatieven. De optie heeft voor zover bekend geen effect op de processorsnelheid van je iDevice, al zou het ons niet verbazen als oudere iOS-apparaten wat konden hakkelen door de langere 3D-effectjes die iOS 7 normaal gebruikt. De bewegingsoptie zat in eerdere iOS 7-versies ook, maar had toen geen effect op app-animaties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2017, 11:18
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.