Snelle nieuwsapp Ziner nu freemium met advertenties

Snelle nieuwsapp Ziner is voortaan gratis met advertenties. Ziner heeft bij de update een nieuw icoon gekregen en bevat veel verbeteringen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Nieuw icoon ZinerDe snelle nieuwsapp Ziner verscheen pas eerder deze maand voor de iPhone en heeft vandaag al zijn eerste grote update gekregen. Het eerste wat daarin opvalt is dat de app een nieuw icoon heeft gekregen die de app een wat professionelere uitstraling geeft: de blauwe achtergrond met witte ‘z’ is vervangen door een lichtere kleur, die ook in de app zelf terugkomt. Maar dat is niet het enige: ook ín de app zijn er de nodige vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd, zoals de mogelijkheid om tot in detail de weergaven aan je eigen smaak aan te passen. Ook stapt de ontwikkelaar over op een nieuw verdienmodel.

Het was al mogelijk om Ziner aan je eigen smaak aan te passen, maar de laatste update gaat daarin nog een stapje verder. De app laat je nu alle teksten in de app aanpassen, voorvertoningen van afbeeldingen uitschakelen en ook het deelmenu naar eigen inzicht indelen. Zo bepaal je zelf welke diensten wel en niet getoond moeten worden. Met de update stapt Ziner ook over naar een ander verdienmodel. De app zelf is voortaan gratis te downloaden, maar toont na vijftien dagen wel advertenties die je via een in-app aankoop (€4,49) kunt uitschakelen. Gebruikers die de app al eerder hebben gekocht, krijgen geen advertenties te zien.

In onze review roemden we Ziner al om de snelheid waarmee je in de app kunt koppensnellen en nieuws kunt lezen. De laatste update brengt een aantal vernieuwingen die dat concept verder versterken. Zo kun je voortaan vanuit de lijstweergave meteen met een pull to refresh de laatste nieuwsberichten ophalen en met veegbewegingen tussen feeds en mappen wisselen. Ook het delen is in Ziner nog sneller geworden. Je houdt je vinger nu gewoon twee seconden op een artikel om het deelmenu op te roepen. In datzelfde deelmenu is nu ook ondersteuning voor Buffer opgenomen, waarmee je tweets en Facebook-berichten kunt inplannen. Daarnaast kun je volledige artikelen via e-mail delen.

In Ziner 2.1 zijn ook problemen opgelost. Zo kon het voorkomen dat de synchronisatie na een week dienst weigerde en ook via 3G-verbindingen was synchroniseren regelmatig niet mogelijk. Dit zou nu verleden tijd moeten zijn. Opvallend is wel dat wij na de update op iPhone en iPad opnieuw met ons Feedly-account moesten inloggen. Dat heeft wellicht iets te maken met een verholpen probleem die gebruikers die offline waren automatisch uitlogde. Ook zou het dubbel als gelezen markeren van artikelen niet meer voor moeten komen.

Downloaden: Ziner (gratis, universeel, iOS 7.0+) (was €4,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:14
Onderwerpen feedly, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.