Snapzoom: verrekijker als telelens voor iPhone gebruiken

De Snapzoom is een iPhone-houder die het mogelijk maakt om je verrekijker te gebruiken als extra krachtige telelens.

SnapzoomEen goed ingezoomde iPhone-foto kan je al een tijdje maken met behulp van speciale iPhone-telelenzen, maar er bestaat een kans dat je al een aardige zoomlens in huis hebt. Met een verrekijker kun je immers ook een object dichterbij brengen. De Snapzoom is een speciale houder die het mogelijk maakt om je iPhone goed aan een verrekijker te bevestigen. Hierdoor hangt de verrekijkerlens vlak voor de camera van je iPhone.

De Snapzoom kan gebruikt worden om je iPhone-camera voor een verrekijker te bevestigen, maar ook andere smartphones worden ondersteund. Uiteraard wordt enkel één van de lenzen gebruikt, omdat je maar één camera hebt die naar een ingezoomd beeld moet kijken.

Of het verstandig is om een Snapzoom in plaats van een iPhone-telefotolens te kopen, zal waarschijnlijk afhangen van hoe geavanceerd je huidige verrekijker precies is. De gemiddelde iPhone-telelens biedt ongeveer 2x zoom, terwijl een verrekijker al snel 10x weet te behalen. Photojojo verkoopt overigens wel een iPhone-lens die tot twaalf keer kan zoomen voor 35 dollar.

Door op Kickstarter 85 dollar te doneren krijg je een Snapzoom toegestuurd, mits het project slaagt. Dat is nogal een bedrag voor enkel de houder: je moet immers ook nog zelf een verrekijker regelen. Dan is de hierboven genoemde Photjojo-lens wel een stuk goedkoper. Heb je echter een zeer krachtige verrekijker die je wil gebruiken, dan kan de Snapzoom van pas komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 21:38
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.