SmartMio: elektrische spierstimulator met iPhone-app

De SmartMio is een spierstimulator die via Bluetooth verbindt met de iPhone, iPad en iPod touch.

SmartMio iPhone spierstimulatorEen sportaccessoire lijkt bijna niet meer mee te tellen als hij niet gekoppeld kan worden aan een bijbehorende iPhone-app. Je wil immers je sportapparatuur makkelijk vanaf één plek bedienen, of je behaalde prestaties bijhhouden in een centrale app. Het is daarom ook niet gek dat er nu zelfs een spierstimulator met iOS-koppeling verkrijgbaar is. De SmartMio is volgens de makers de allereerste stimulator die je vanuit een iPhone-app kunt bedienen.

De SmartMio activeert je spieren met elektrische signalen, zodat ze continu worden gestimuleerd. Volgens de makers bevordert het accessoire je sportactiviteiten, maar hij dient niet als een vervangmiddel voor je gebruikelijke oefeningen: de SmartMio dient te worden gebruikt in combinatie met traditionele spieroefeningen.

De SmartMio-app dient voornamelijk als afstandsbediening. Dat is handig als je de spierstimulator wil gebruiken tijdens alledaagse bezigheden wil gebruiken: je hoeft dan geen losse afstandsbediening mee te dragen om op een later moment bijvoorbeeld de intensiteit te verhogen of verlagen. In de app kun je aangeven waar je de stimulator gebruikt, zodat de elektrische signalen zonodig aangepast kunnen worden.

Je kunt een SmartMio bestellen door te doneren op crowdfundsite Indiegogo. Een donatie van 89 dollar plus 15 dollar verzendkosten is vereist om de SmartMio naar Nederland te laten versturen. Slaagt het project, dan hopen de makers in november 2014 de SmartMio je kant op te sturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2014, 18:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.