SkyWair: smartwatch meet hartslag, straling en luchtkwaliteit

De SkyWair op Indiegogo is een smartwatch die de temperatuur, straling en de luchtkwaliteit in de buurt kan meten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

skywair-iphoneApple heeft de iWatch nog niet aangekondigd, maar de ene na de andere fabrikant komt met een andere smartwatch. Zo is op Indiegogo nu ook de SkyWair opgedoken. Dit horloge kan ook je hartslag, bloeddruk en gelopen stappen meten, maar heeft daarnaast nog een paar andere functies. Zo houdt het horloge de luchtkwaliteit in de gaten, om vervolgens alarm te slaan als je in de buurt kunt van luchtvervuiling. Een thermometer vertelt bovendien hoe warm het in je omgeving is. Het duurste model heeft zelfs een geigerteller om radioactiviteit te meten.

Eén blik op de Indiegogo-pagina van de SkyWair verklapt het al: de makers van dit horloge willen niet een totaal nieuw product bedenken, maar een smartwatch met meer functies dan welke concurrent dan ook. In onderstaande afbeelding zetten ze op een rij wat er in de SkyWair zit en vergelijken ze niet met concurrerende horloges en activiteitentrackers.

SkyWair grafiek

De SkyWair wordt op Indiegogo aangeboden vanaf 249 dollar. Wil je het model met geigerteller, dan betaal je maar liefst 309 dollar. Voor verzending naar Nederland of Beligë wordt daarnaast 25 dollar extra gerekend. Nogal een smak geld, al helemaal gezien het horloge nog verre van af is: de makers zeggen enkel een eerste prototype te hebben en te werken aan een tweede prototype. De bijbehorende iOS-app is bovendien nog niet af.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 19:54
Categorie Accessoires
Onderwerpen hartslag, indiegogo, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.