siemens-easytek

Siemens laat gehoorapparaat inzoomen met iPhone-app

Siemens heeft nieuwe gehoorapparaten aangekondigd, waarbij je een microfoon (easyTek) rondom je nek draagt. Er hoort een iPhone-app bij.

Zie je binnenkort iemand met deze nekhanger lopen, dan gaat het om iemand met een gehoorprobleem. Siemens heeft een nieuwe serie hoortoestellen uitgebracht, die er anders uitzien dan je gewend bent. En omdat ze samenwerken met iOS-apps is het ook een ontwikkeling die voor iCulture interessant is.

siemens-easytek

De app functioneert als equalizer, waarbij je het geluidsvolume, bas, treble en andere eigenschappen kunt afstellen op je persoonlijke voorkeuren. De app werkt samen met de easyTek, een plastic schijf die je om de nek draagt en dienst doet als mediahub. De eadyTek onderdrukt geroezemoes en andere storende achtergrondgeluiden en zorgt ervoor dat je de microfoon kan richten op de spreker. Zo pik je de stem van je gesprekspartner beter op, ook als je in een rumoerige kamer staat. Als je twee gehoorapparaatjes in doet, werkt de oplossing het beste. Je kunt het trouwens ook als Bluetooth-headset voor je smartphone gebruiken, al is het wel een vrij prijzige oplossing om alleen maar een telefoongesprek te voeren.

siemens-hearing-aids

Het koord rondom je nek doet trouwens meteen dienst als antenne. Siemens gaat op de consumentenbeurs CES 2015 nog meer details onthullen, maar ze hebben in ieder geval laten weten dat het samenwerkt met smartphones, tablets, computers en tv’s. Op iCulture schreven we eerder al eens over het gehoorapparaat ReSound LiNX, het eerste door Apple goedgekeurde MFi-gehoorapparaat – uiteraard ook met iPhone-app.

siemens-easytek-gehoorapparaat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 21:02
Categorie Accessoires
Onderwerp gehoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.