SHAtter-jailbreak maakt gebruik van toolkit Greenpois0n (jailbreak)

De nieuwe jailbreak met de codenaam SHAtter zal waarschijnlijk gebruik maken van Greenpois0n. Het is daardoor mogelijk dat de ontwikkelingstijd van de jailbreak gereduceerd kan worden.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Met SHAtter gejailbreakte iPhone 4Uit een van de meest recente tweets van Chronic Dev Team-lid @pod2g blijkt dat de nieuwe jailbreak van het team, met de codenaam SHAtter, waarschijnlijk gebruik zal maken van Greenpois0n. Greenpois0n is een toolkit die al bijna een jaar in ontwikkeling is. Doordat een deel van de code van Greenpois0n voor de jailbreak gebruikt zou kunnen worden, zou de tijd die nodig is om de jailbreak te produceren korter kunnen zijn.

De bootrom-exploit die de basis vormt van de SHAtter-jailbreak kan onder andere gebruikt worden om de iPhone en 4e generatie iPod touch op iOS 4.1 en de iPad op iOS 3.2.2 te jailbreaken. Het team heeft nog geen verdere informatie bekend gemaakt over de veelgestelde vraag of de jailbreak tethered of untethered zal zijn. In het geval van een tethered jailbreak moet de iDevice met een computer verbonden om te worden opgestart (de geïnstalleerde software blijft daarbij wel behouden). Mocht de jailbreak uiteindelijk tethered blijken te zijn, dan zal de iDongle mogelijk weer in beeld komen. Zoals eerder al is genoemd, is het ook mogelijk dat de jailbreak op dit moment al untethered is, maar dat het team daarmee de gebruikers op een door hen gekozen moment wil verrassen.

De pixels die op het scherm van de afbeelding hierboven te zien zijn, vormen in feite de shellcode die in een framebuffer wordt opgeslagen. Aan deze code moet volgens pod2g nog verder gewerkt worden. Eerder maakte de Star-jailbreak van JailbreakMe.com gebruik van een dergelijke methode om behouden te blijven na een respring en/of reboot.

Met dank aan Pieter voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2010, 22:44
Categorie Jailbreak
Onderwerpen greenpois0n, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.