Sharp en Foxconn werken samen aan fabriek voor nieuwe iPhone-schermen

Foxconn en Sharp werken samen aan een fabriek in China, die nieuwe schermen voor de iPhone gaat produceren. Dit beweert de Chinese krant Nikkei volgens Reuters.

Sharp iPhoneSharp en Foxconn’s moederbedrijf slaan de handen ineen om te werken aan een nieuwe fabriek in Chengdu, China. Dit schrijft Reuters op basis van een artikel in de Japanse Nikkei business daily. Bij deze fabriek zullen er displays worden geproduceerd voor de iPhone en andere apparaten. In maart werd al bekendgemaakt dat Foxconn en Sharp wilden samenwerken op het gebied van LCD-technologie.

De fabriek zou vooral van Hon Hai zijn, maar de kennis van Sharp inzetten op het gebied van technologie en management. Volgens de krant zou Sharp hier een paar miljard yen voor ontvangen. Een woordvoerder van Sharp weigerde commentaar te leveren op het verhaal, maar zei wel dat het bedrijf een aantal verschillende opties overweegt.

De samenwerking tussen Sharp en Hon Hai zou veel kunnen betekenen voor de iPhone: Sharp zou immers nieuwe technologie kunnen bieden die in het scherm van de iPhone gebruikt kan worden. Wat dit precies zou kunnen zijn is niet duidelijk, maar Sharp kwam afgelopen jaar wel voorbij in een (onwaarschijnlijk) gerucht over een 3D-scherm. Sharp is onder andere verantwoordelijk voor het scherm in de Nintendo 3DS, die 3D-beelden zonder het vereiste brilletje produceert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 17:57
Categorie iDevices
Onderwerpen foxconn, geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.