Seeqpod geeft gebruikers toegang tot gigantische gratis muziekcollectie

Seeqpod heeft zijn webinterface aangepast voor de iPhone. De dienst indexeert gratis verkrijgbare mp3-bestanden die op internet te vinden zijn en maakt ze afspeelbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SeeqpodHet is volgens eigen zeggen World’s Largest Index of Playable Internet Music en het is ook nog bereikbaar vanaf de iPhone. Seeqpod heeft zojuist aangekondigd dat ze een iPhone-vriendelijke interface aan deze muziekdienst hebben gegeven. Apple zal er minder blij mee zijn, want het snoept inkomsten af van de iTunes Music Store. Alle muziek is namelijk gratis.

Seeqpod zoekt op internet naar gratis beschikbare mp3-bestanden en indexeert deze aan de hand van metadata. Aan een videobibliotheek wordt nog gewerkt. Seeqpod host zelf geen muziekbestanden, maar indexeert alleen de lokatie van de bestanden. De dienst is ontstaan in het Lawrence Berkeley National Laboratory van de universiteit van Californië. Enig bezwaar: als gebruikers de muziekbestanden makkelijk kunnen vinden, kunnen de auteursrechtorganisaties ook makkelijk achterhalen wie bepaalde muzieknummers op internet beschikbaar stellen. Dat zoiets niet zonder risico is bleek vorige week, toen een 30-jarige Amerikaanse werd veroordeeld tot 220.000 dollar voor het verspreiden van 24 muzieknummers. Meer info over Seeqpod is te vinden op de website van het bedrijf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 15:48
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.