Seas0nPass maakt tethered jailbreak Apple TV 4.4.2 mogelijk

Firecore heeft een nieuwe versie van Seas0nPass uitgebracht, die het mogelijk maakt om de laatste firmware-versie van de Apple TV te jailbreaken. Er is sprake van een tethered jailbreak, waardoor je met je pc of Mac moet verbinden wanneer je de Apple TV opnieuw wil opstarten.

SeasonPassHet jailbreakprogramma Seas0nPass heeft een update gekregen, waardoor het nu mogelijk is om een Apple TV 2G die draait op 4.4.2 te jailbreaken. Er is sprake van een tethered jailbreak, wat betekent dat je de Apple TV wel met een pc of Mac in DFU-modus moet verbinden wanneer je hem opnieuw opstart. Ook werken er een aantal jailbreak-apps niet, waaronder Plex en Rowmote.

Wil je jouw Apple TV jailbreaken met Seas0nPass, dan moet je het IPSW-bestand van versie 4.4.2 downloaden. Ondertussen verbind je de Apple TV met een micro-usb-kabel aan je PC of Mac verbinden terwijl hij zich in DFU-modus bevindt. Je installeert de laatste versie van Seas0nPass, die je verwijst naar het zojuist gedownloade bestand. De firmware wordt hierna voor je aangepast en naar je Apple TV toegezonden om de jailbreak uit te voeren. Voor een uitgebreide uitleg kun je terecht op de website van Firecore, de makers van Seas0nPass.

De jailbreak voor versie 4.4.2 is tethered, wat betekent dat je weer met je pc of Mac moet verbinden wanneer je de Apple TV opnieuw opstart. Wil je dit liever niet, dan kun je nog tot en met versie 4.3 een untethered jailbreak uitvoeren met Seas0nPass. Daar staat echter wel tegenover dat je dan geen gebruik kunt maken van een aantal nieuwe toevoegingen, waaronder Fotostream en twee internetzenders. De jailbreak ondersteunt ook een aantal externe applicaties niet, waaronder Plex en Rowmote. Van XBMC draaien alleen de ‘nightly builds’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 16:39
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.