Mac-tekstverwerker Scrivener komt naar iPhone en iPad

Literature & Latte, maker van de bekende schrijfapp Scrivener, gaan bezig met een iOS-versie. Dat hebben ze aangekondigd, maar er is nog geen zicht hoe snel de app beschikbaar is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

scrivener headingAls je wilt tekstverwerken op de Mac heb je natuurlijk Word voor de Mac of Apple’s eigen tekstverwerker Pages. Dat zijn overigens niet de enige opties, want je kunt ook de minder bekende titels Quick Word (€15,99), OmmWriter (€3,99) of Scrivener (€35,99). Scrivener is speciaal bedoeld voor mensen die teksten met ingewikkelde structuur moeten schrijven, zoals filmscripts, romans of scripties. De tekstverwerker komt binnenkort naar iOS.

Dat heeft ontwikkelaar Literature & Latte laten weten in een blogposting. Ze hebben officieel aangekondigd dat Scrivener voor iOS in ontwikkeling is, al is er nog geen zicht op hoe snel de app beschikbaar komt. Hieronder is een teaser te zien, van een scherm op de iPad. Scrivener is zoals je al had begrepen vooral geschikt voor professionele schrijvers. Mensen die boeken schrijven, reclameteksten moeten maken of lange artikelen schrijven, waar veel research aan te pas komt en waarbij je meerdere bronteksten moet noteren. Omdat de focus voor de ontwikkelaar bij de Mac-versie ligt hebben ze een andere ontwikkelaar (Jen Yates) ingeschakeld om de iOS-versie te maken. Jen is al twee tot drie maanden bezig en heeft al een aantal proof-of-concepts gemaakt. De app zal in de loop van 2012 verschijnen. Daarnaast is er een Android-versie van Scrivener gepland.

In de app kun je indexkaartjes maken met teksten, die als inspiratie dienen of die je in je tekst wilt gebruiken. De iOS-versie maakt het mogelijk om die kaartjes over het scherm te schuiven, tegen een achtergrond van kurk.

Reeds verkrijgbaar: Scrivener voor Mac (€35,99)

scrivener ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2016, 21:33
Categorieën Productiviteit, Zakelijk
Onderwerpen schrijven, scrivener

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.