Scout Observer maakt rugzak militairen lichter dankzij iPhone

Hij weegt 3 kilo in plaats van 81 en daarmee lijkt de Scout Observer van Coolfire Solutions in combinatie met de iPhone een vervanger van het SATCOM-systeem, waarmee satellietverbindingen worden gelegd.

Coolfire Solutions the Scout ObserverHoe wenselijk is het om militairen uit te rusten met een multifunctionele iPhone waarvan de batterij elke nacht moet worden opgeladen? Misschien wel zeer wenselijk, als de uitrusting van een militair er 27 keer lichter op kan worden. Tot dusver gebruikt het (Amerikaanse) leger een SATCOM Box om contact te maken met satellieten. Coolfire Solutions komt nu op de markt met de Scout Observer, een module die dezelfde truc kan uitvoeren en de positie aan de hand van GPS en draadloze signalen op de iPhone bepaalt.

De SATCOM wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het doorgeven van een eigen locatie om opgepikt te worden door een helikopter, of om zelf ontzien te worden bij een luchtaanval die in de omgeving wordt uitgevoerd. Het biedt eveneens de meest krachtige vorm van radiocommunicatie. De iPhone verandert in combinatie met de Observer in een apparaat dat satellietsignalen en hun sterktes kan oppakken. Aan de hand daarvan wordt de GPS-locatie vastgesteld. De Scout Observer weegt 3 kilo, een wereld van verschil met de 81 kilo die een SATCOM weegt.

Het lijkt erop dat het probleem van een eventueel snel leeglopende iPhone wordt opgevangen door een reservebatterij in de Observer. Die beschermt de telefoon in een soort cassettedeck, waarin de telefoon in een klepje geklikt moet worden. Natuurlijk is het touchscreen nog wel te bedienen in de module. De Scout Observer van Coolfire Solutions moet in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen voor overheidsinstanties.

Via Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 11:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen leger, overheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.