Scosche myTrek: polsslag meten via armband en iPhone-app

Fabrikant Scosche heeft een armband uitgebracht waarmee je je polsslag kunt meten. De armband houdt ook je afstand, snelheid en andere sportgegevens bij.

scosche mytrekAls je je hartslag in de gaten wilt houden tijdens het sporten kun je kiezen voor een Polar- of Garmin-horloge. Die sturen je hartslag niet meteen naar apps zoals RunKeeper. Fabrikant Scosche heeft nu een accessoire uitgebracht, waarmee je wel je gegevens naar de iPhone kunt sturen. Je hebt er echter wel een speciale app van Scosche zelf voor nodig. De myTrek-armband maakt via Bluetooth verbinding met je iPhone of iPod touch. Het houdt je polsslag, afstand, snelheid, pace en verbrande calorieën in de gaten, waarbij je via de oordopjes motiverende aansporingen te horen krijgt.

scosche appDe app geeft aan of je in de vetverbrandingszone zit, waarbij je hartslag niet te hoog mag oplopen. Het ponsbandje gebruikt ledlampjes, een fotosensor en een accelerator om de metingen te doen. Met een meegeleverde kabel laad je de myTrek via usb op. Het accessoire is ook goed in de sportschool te gebruiken, met als bijkomend voordeel dat je de iPhone niet steeds in de hand hoeft te houden als je op de loopband staat. Het werkt namelijk op een afstand van 10 meter en je zou de armband dus zelfs met een iPad kunnen koppelen.

Wie 130 dollar neerlegt loopt binnenkort met de Scosche myTrek om de pols. Europese distributeurs zijn nog niet bekend, maar wie in de VS moet zijn kan terecht bij Target, de telefoonwinkels van Verizon en de website van Apple en Scosche zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 22:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen armband, scosche, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.