Saurik praat (opnieuw) over de historie van jailbreaken

Saurik heeft in de radiostudio van Make It Work (KSFO 560) een interview gegeven waarin hij vertelt over de geschiedenis van het jailbreaken en unlocken.

make it workVoor wie niet genoeg kan krijgen van het interview dat Saurik (Jay Freeman) laatst gaf: er is meer. In de eerste video zat Saurik gezellig op een kamer te praten met Make It Work, de wekelijkse talkshow over technologie. Nu is er een iets langer radio-interview in de radiostudio, dat is uitgezonden door praatzender KSFO 560 in San Francisco.

Het interview was afgelopen zaterdag te horen op de lokale radio en bestaat uit twee delen (in totaal 15 minuten). Saurik legt uitvoerig uit hoe het jailbreaken en unlocken is ontstaan, vanaf de eerste generatie iPhone. Twee dingen speelden daarin mee: kunnen bellen met andere operators en het kunnen installeren van applicaties (de App Store werd pas een jaar later geïntroduceerd door Apple).

Daarna legt Saurik belangrijke toepassingen uit, zoals Winterboard voor het instellen van een eigen wallpaper en Cycorder waarmee het voor het eerst mogelijk was om video-opnames te maken. Tenslotte komt de huidige stand van zaken aan bod, met onder andere het tool waar Comex aan werkt. Volgens Saurik is de tool nog niet ver genoeg ontwikkeld om te worden vrijgegeven.

Via: Make It Work

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2010, 9:55
Categorie Jailbreak
Onderwerpen interview, jailbreak, saurik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.