Nieuwe HTML5 embedcode van YouTube

YouTube brengt een update uit van de embed-code die gebruikt moet worden om YouTube-video's op andere website weer te geven. Voor deze code wordt een iframe gebruikt.

YouTubeNu alle video’s in HTML5 beschikbaar zijn, wil YouTube er voor zorgen dat deze video’s ook op zoveel mogelijk apparaten bekeken kunnen worden. Hiervoor heeft YouTube een aanpassing beschikbaar gesteld om video’s in HTML5 te kunnen presenteren. Alle apparaten met HTML5-ondersteuning kunnen de video’s afspelen. De code beschikt over een controle die er voor zorgt dat bij afwezigheid van HTML5 alsnog Flash ingeladen zal worden.

Op het weblog van YouTube heeft het de code gepresenteerd die je moet gebruiken in plaats van de normale <embed>-code die onder de video staat. De methode die YouTube (vooralsnog) gebruikt is door middel van het gebruik van een <iframe>. Die methode is nog niet definitief, omdat de reguliere website HTML5 ook nog in een bèta-fase draait.

Om video’s in HTML5-formaat af te spelen kun je de volgende code gebruiken:

<iframe class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="385" src="https://www.youtube.com/embed/VIDEO_ID" frameborder="0"></iframe>

Het enige wat je hoeft te doen is VIDEO_ID te vervangen door de reeks met cijfers en letters die normaliter in de url van de video te vinden is. In de url https://www.youtube.com/watch?v=QLRG9SqFiT0 zie je achter ‘watch?v=’ een reeks staan. Die gebruik je dus om VIDEO_ID mee te vervangen.

Hieronder is een demo te zien van een video die met een <iframe> wordt getoond.

YouTube is nog bezig met de optimalisatie van de werking van de code. Het kan nu namelijk zo zijn dat op bijvoorbeeld een iPhone waarop de HTML5-code te zien zou moeten zijn, alleen een zwart beeld te zien is. YouTube hoopt dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Bron: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2010, 11:30
Categorie Apps
Onderwerpen video, webbrowser, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.