Cassia Hub in de woonkamer voor bedienen Bluetooth-apparaten.

Bedien Bluetooth-apparaten op grotere afstand met de Cassia Hub

Maak je gebruik van veel Bluetooth-apparaten en erger je je aan het beperkte bereik? De Cassia Hub is een Bluetooth-router waarmee je Bluetooth-apparaten van een afstand tot 300 meter kunt bedienen.

Cassia Hub in de woonkamer voor bedienen Bluetooth-apparaten.Apparaten die via Bluetooth te bedienen zijn, zoals draadloze speakers en camera’s, hebben een probleem. Door het beperkte bereik van Bluetooth verlies je al snel de verbinding als de afstand verder is dan enkele meters, helemaal bij tussenkomst van muren en andere obstakels. De Cassia Hub moet dit probleem verhelpen en zorgt ervoor dat je tot wel 22 Bluetooth-apparaten over een grotere afstand kunt bedienen.

Bluetooth-router voor groter bereik

De Cassia Hub is in feite een Bluetooth-router waar al jouw Bluetooth-apparaten mee communiceren. Normaal gesproken hebben Bluetooth-apparaten een bereik van ongeveer tien meter, maar dankzij de Cassia Hub wordt dit verlengd naar driehonderd meter zonder obstakels, terwijl het binnenshuis door drie kamers werkt. Het apparaat maakt ook verbinding met je Wi-Fi-netwerk, waardoor je sommige apparaten zelfs kunt bedienen als je niet thuis bent. Maar het werkt niet altijd: sommige Bluetooth-apparaten maken gebruik van een apart profiel, waardoor het niet altijd mogelijk is om ze van veraf te bedienen, ook niet met de Cassia Hub.

Cassia Hub werkt ook met Spotify

Om de apparaten te bedienen moet je gebruikmaken van de speciale Cassia-app. In deze app verschijnen de gekoppelde Bluetooth-toestellen. De Cassia Hub verbindt met 22 zogenaamde BLE-apparaten (Bluetooth Low Energy), terwijl er zes standaard Bluetooth-toestellen gekoppeld kunnen worden. Doordat alles bediend wordt via de Cassia-app, ben je wel gebonden aan die specifieke mogelijkheden. De app ondersteunt onder andere Soundcloud, Spotify en lokaal opgeslagen muziek, maar is ook in gesprek met andere diensten. Ook wordt gedacht aan AirPlay en Chromecast, maar op dit moment wordt dit nog niet ondersteund.

Cassia Hub met app voor bediening Bluetooth-apparaten.

Het principe is nog niet waterdicht, maar als je last hebt van het beperkte bereik van je huidige Bluetooth-apparaten, dan kan deze router een oplossing zijn. De Cassia Hub moet dit kwartaal verschijnen en kost $99,99, exclusief $20 verzendkosten naar Nederland. Je kunt hem bestellen via de de website van het bedrijf en met de code PRESALES20 krijg je nog eens 20% korting. Het bedrijf maakt ook andere Bluetooth-apparaten, zoals eigen speakers.

Cassia Hub met andere Bluetooth-producten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2016, 8:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, router

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.