Samsung en Bang & Olufsen slaan handen ineen tegen de iPhone

iPhone duur? Het kan altijd nog duurder, met de Serenata, een co-productie van Samsung en Bang & Olufsen. Terwijl bij de iPhone het scherm centraal staat in de bediening, is bij de Serenata het scherm van secundair belang.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SerenataAlweer een iPhone-killer? Jawel, als het aan Samsung en Bang & Olufsen ligt wel. Vandaag kondigden ze een gezamenlijke muziektelefoon aan, de Serenata. Met 4 GB opslagruimte en speciale muziekfuncties. De telefoon is vanaf het eind van de maand te koop in Europa.

De telefoon ziet er niet uit als een normale mobiele telefoon: de bovenste helft bestaat uit een navigatiewiel, met daaronder een 2,26 inch schermpje. Knoppen ontbreken. Het is de bedoeling om het navigatiewiel met één hand te bedienen. Alle functies zijn van daaruit beschikbaar, zoals het doorzoeken van menu’s, bellen van nummers, schrijven en bekijken van muzieklijsten. Het touchscreen komt pas op de tweede plaats. Met een knop kun je snel van telefoon- naar muziekmodus schakelen. Om het onderscheid in een oogopslag te zien verandert de schermkleur van blauw naar rood.

De telefoon heeft een ingebouwde speaker met bas en kan vijf uur muziek afspelen. Behalve de muziekfuncties is er nog een andere overeenkomst tussen de iPhone en de Serenata: je kunt het geheugen niet uitbreiden. De 4GB opslagruimte van de Serenata is voldoende voor ongeveer 1.000 muzieknummers. De triband-telefoon werkt op het gsm-netwerk en is voorzien van HSDPA. Twee jaar geleden brachten Samsung en Bang & Olufsen samen de Serene uit, die destijds 1.000 euro kostte. Of de Serenata ook zal duur zal zijn? Het is Bang & Olufsen, dus veel minder dan 1000 euro zal het niet zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 17:42
Categorie iDevices
Onderwerpen bang & olufsen, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.