IM+ Skype voor iPhone en iPod Touch

De nieuwe dienst IM+ werkt ook op de iPod Touch. Je kunt er nog niet mee bellen, maar chatten via Skype werkt wel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Net even uitgeprobeerd op een iPod Touch en ja: het werkt! Met IM+ van Shape Services kun je chatten via Skype. Je doet het vanuit de Safari-webbrowser via een Wi-Fi-verbinding. Bellen is nog wel een uitdaging: daarvoor zul je een headset zoals bij de iPhone wordt meegeleverd moeten gebruiken – er vanuit gaande dat de hoofdtelefoonaansluiting van de gevoelige iPod niet alleen geschikt is om te luisteren, maar ook om te spreken.

Toch even een kritische opmerking over deze en andere ‘leuke’ online diensten, die na de lancering overal opduiken. Dergelijke diensten vragen om inloggegevens van andere diensten, zoals Skype, eBay, Gmail en andere. Aanbieders zoals in dit geval Shape Services, krijgen de beschikking over je inloggegevens, terwijl je geen idee hebt wat voor bedrijf erachter zit. Zeker bij een Skype-account waarop je een tegoed hebt gestort vertegenwoordigt zo’n account een bepaalde waarde. Als op een gegeven moment iemand op jouw kosten je Skype-tegoed heeft opgemaakt, weet je al lang niet meer bij welke aanbieder je ook alweer je gegevens hebt achtergelaten. Skype aanklagen helpt niet, want je hebt je gegevens vrijwillig afgegeven aan een derde partij.

Zwartkijkerij? Misschien, maar al die Web 2.0 diensten zijn weliswaar veilig voor de iPhone, maar heel wat minder veilig voor de gebruikers die hun gegevens graag in eigen hand willen houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 17:42
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.