runtastic iphone

Appmaker Runtastic overgenomen door Adidas

Runtastic is overgenomen door Adidas. De apps voor hardlopen, fietsen, fitness en het trainen van bepaalde probleemzones aan je lichaam zullen gewoon blijven bestaan, beloven de makers.

runtastic iphoneSportfabrikanten hebben niet genoeg aan het maken van kleding en schoenen. Ze willen ook qua technologie voorop lopen. Adidas voegt de daad bij het woord en heeft daarom appmaker Runtastic overgenomen oor 220 miljoen euro. De overname is vandaag ondertekend, zo valt te lezen in een blogposting. Runtastic maakt allerlei apps waarmee je kunt hardlopen, fietsen of aan een strakke buik en andere probleemzones werken.

Runtastic-apps blijven gewoon bestaan

Runtastic werd in 2009 opgericht in Oostenrijk, lang voordat we allemaal met apps gingen sporten. In de loop van de tijd ontwikkelden ze meer dan twintig apps, die allemaal gericht zijn op sporten, fit worden en bepaalde delen van je lijf extra trainen. De apps zijn meer dan 140 miljoen keer gedownload en hebben 70 miljoen geregistreerde gebruikers. Wie vooral rijk wordt van deze deal is mediabedrijf Axel Springer. Zij hadden al 50,1 procent van de aandelen in handen. Ook de Oostenrijkse durfinvesteerder Dr Johann Hansmann en de vier oprichters van het bedrijf kunnen voortaan een iets grotere auto rijden. Het viertal Florian Gschwandtner, Alfred Luger, René Giretzlehner en Christian Kaar richtte Runtastic ooit op, waarbij vooral Gschwandtner vaak op de voorgrond trad tijdens presentaties.

De vier oprichters zullen blijven werken aan de Runtastic-apps, ook nu ze onderdeel zijn van de Adidas Group. Het lijkt erop dat Runtastic een zelfstandig bedrijfsonderdeel wordt. Ook zullen ze blijven werken vanuit hun huidige kantoren in Linz, Wenen en San Francisco. Met extra geld van Adidas kunnen ze zelfs nog meer nieuwe ideeën uitwerken. Adidas wil het klantenbestand van 70 miljoen mensen vooral gebruiken om andere producten te kunnen verkopen. Eén ding is in ieder geval zeker: de gebruikers van Runtastic zijn geen fastfood etende couch potatoes, maar mensen die hun lichaam willen verbeteren. De afgelopen tijd zijn er regelmatig overnames op het gebied van fitnesstechnologie en -apps. Kledingfabrikant Under Armour nam appmakers Enomondo en MyFitnessPal over en Fitbit haalde FitStar in huis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2015, 19:45
Categorie Apps
Onderwerpen adidas, fitness, runtastic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.