xkuty-opladen

Elektrische scooter Xkuty bedien je met een iPhone

Xkuty is een elektrische scooter met iPhone-app die in Nederland vanaf februari 2015 te koop is. Opladen doe je via zonne-energie, bedienen via je iPhone.

xkuty-opladenElektrische scooters die je met de iPhone kunt besturen… we hebben er wel eens over geschreven, maar meestal waren het scooters die nog lang niet op de markt kwamen of die moeilijk verkrijgbaar waren. Bij de Xkuty is dat anders: deze scooter is gewoon in Nederland verkrijgbaar, bijvoorbeeld via de Amsterdamse winkel Scooterspot.

Prijzige lichtgewicht

xkuty-appDe Xkuty is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, met een bereik van 40, 50, 70 of 100 kilometer. De prijs van zo’n simpele en licht uitgevoerde scooter is nog wel even schrikken: vanaf €3000 en oplopend tot bijna €4000. Het bijzondere is wel dat je er daarna nauwelijks nog kosten aan hebt. De Xkuty kan namelijk worden opgeladen met zonne-energie. En de bediening doe je via een iPhone-app, die trouwens ook meteen alarm slaat als je met de scooter bent gevallen (zie foto).

xkuty-scooter

Muziek luisteren via je helm

Via de Xkuty-app kun je bepaalde functies van deze elektrische scooter aanpassen. Je kunt met de app het acceleratievermogen, accuverbruik, de maximale snelheid en de verlichting bekijken en regels. Ook kun je met de app de scooter starten. En je bepaalt zelf de indeling van het display. Eventueel kun je er een speciale Bluetooth-helm bij kopen, zodat je tijdens het rijden nog steeds functies van de iPhone kunt gebruiken zoals muziekspeler, telefoon en navigatie. Zo’n helm kost nog eens 300 euro extra.

xkuty-helm

Is er even geen zon om deze scooter op te laden, dan steek je de stekker in het stopcontact en kun je 3 uur later weer gaan rijden. Met een gewicht van 42 kilo is Xkuty een van de lichtste scooters op de markt. Scooterspot noemt het ‘een fiets zonder pedalen’, al ziet de Xkuty er onmiskenbaar als een snorfiets uit. Een snellere bromfiets-variant met een topsnelheid van 45 kilometer per uur is trouwens verkrijgbaar. Die mag je alleen rijden als je een helm draagt, bijvoorbeeld de eerder genoemde helm van Xkuty zelf. Die is ook in een variant zonder Bluetooth verkrijgbaar voor 200 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2015, 17:16
Categorie Accessoires
Onderwerp scooter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.