Rocketbook notitieboek

Rocketbook: herbruikbaar magnetronpapier zet schrijfsels in cloud

Je teksten en aantekeningen schrijven met pen en papier en ze daarna online opslaan. Het kan met Rocketbook, een uitwisbaar notitieboek dat samenwerkt met je smartphone.

RocketbookZou het niet handig zijn om geschreven tekst en aantekeningen ook online op te kunnen slaan? Een nieuw project op Indiegogo heeft daar iets op bedacht. Rocketbook is een notitieboek waarvan je de inhoud heel eenvoudig kunt delen naar populaire cloud-diensten als Dropbox of Google Docs. Met behulp van een handige iPhone-app. Is het boek volgeschreven, dan kun je de inhoud zelf wissen door het even in de magnetron te leggen.

Rocketbook notitieboek

Het Rocketbook telt 100 pagina’s en werkt met Pilot FriXion-pennen om je geschreven tekst, krabbels of aantekeningen te digitaliseren. Deze pennen zijn in reguliere winkels te koop. Op het papier van het notitieboek is een kader aangegeven waarbinnen je je uit kunt leven. Onderin het kader zijn zeven icoontjes te zien, die je elk kunt koppelen met een categorie in de bijbehorende app. Dit helpt je met het ordenen van je aantekeningen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat wanneer het muziek-icoontje is ingekleurd, de pagina naar Dropbox gedeeld moet worden. Is het icoon met het kroontje ingekleurd, stuurt de app een kopie van het papier naar Google Docs. De Rocketbook-app maakt gebruik van de camera van je smartphone om de pagina’s te ‘scannen’. Je kunt elk van de zeven icoontjes aan een opslagdienst koppelen. Hierbij heb je keuze uit Dropbox, Google Docs, Evernote of het doorsturen via e-mail.

Rocketbook notitieboekjeMocht je het Rocketbook volgeschreven hebben, kun je de inhoud heel makkelijk wissen. De inkt van de Pilot FriXion-pen reageert namelijk op warmte. Wil je dus weer met een leeg notitieboek beginnen, leg je het boek simpelweg 30 seconden in de magnetron. Zo hoef je dus nooit bang te zijn dat je notitieboek vol raakt. Zowel het papier als de ringband die het notitieboek bij elkaar houdt is bestand tegen de straling en hitte van een magnetron.

Het project had als doel om op Indiegogo 20.000 dollar op te halen. Dit bedrag heeft het Rocketbook al ruimschoots overschreden. Op het moment van schrijven staat de teller al op 200.000 dollar. Wil je zelf ook een Rocketbook kopen dan kost je dat 25 dollar. Voor dit bedrag krijg je het notitieboek, een Pilot FriXion-pen en toegang tot de app. Let wel, voor verzending naar Nederland komt hier nog 15 dollar bij. Bestellen kan nog tot 3 april, dan loopt het Indiegogo-project loopt ten einde.

We zagen wel eens vaker manieren waarop je handgeschreven teksten makkelijk op de iPhone krijgt. Zo schreven we bijvoorbeeld over LiveScribe-pennen, waarmee je krabbels direct naar een app worden gestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2015, 11:59
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.