researchkit

ResearchKit leidt tot duizenden aanmeldingen voor medisch onderzoek

ResearchKit heeft in korte periode geleid tot duizenden aanmeldingen voor medisch onderzoek, aldus experts. Voor de komst van Apple's onderzoeksmethode duurde het veel langer om zulke aantallen te halen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

researchkitHet op maandag 9 maart geïntroduceerde ResearchKit heeft nu al voor veel aanmeldingen gezorgd, zo schrijft Bloomberg. Binnen 24 uur hadden 11.000 mensen zich aangemeld voor onderzoek naar hart- en vaatziekten, veel sneller dan normaal. Alan Yeung, directeur van Stanford Cardiovascular Health, zegt dat er normaal een jaar bij vijftig centra nodig is om zoveel aanmeldingen te verzamelen.

Apps met ResearchKit helpen bij onderzoek naar ziekten en andere medische situaties. De sensoren van de iPhone worden gebruikt om bepaalde ontwikkelingen vast te leggen, en de gebruiker kan in de app zijn ervaringen opschrijven. Deze gegevens worden rechtstreeks met de onderzoeksinstanties gedeeld. Omdat ResearchKit in iPhone-apps gebruikt wordt, is het ineens mogelijk om met een grote groep mensen tegelijk te onderzoeken.

Niet alleen het onderzoek naar hart- en vaatziekten loopt hard met ResearchKit. Na slechts zes uur hadden ook meer dan zevenduizend mensen zich aangemeld voor onderzoek naar Parkinson:

Onderzoekers zijn enthousiast over het grote aantal aanmeldingen, maar het is nog de vraag hoeveel gebruikers ook blijven hangen. ResearchKit werd tijdens Apple’s Spring Forward-keynote getoond, waardoor in één keer veel geïnteresseerden waarschijnlijk zijn gaan downloaden. Er bestaat een kans dat deze gebruikers na een paar keer afhaken en de apps weer verwijderen. Het echte nut van ResearchKit zal in de komende maanden blijken.

Apple benadrukt dat alle gegevens verzameld met ResearchKit rechtstreeks naar de onderzoeksinstanties gaat. Hoe zij er mee omgaan, hangt echter af van de privacyverklaring die je in de app tekent. Daar werden eerder deze week zorgen over gedeeld.

Lees ook: Dossier ResearchKit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2015, 12:53
Categorie Apple
Onderwerp researchkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.