touchid-bbm

BBM voor iOS krijgt Touch ID-beveiliging en reclamevrije optie

BlackBerry heeft haar berichten-app voorzien van een nieuwe update. Nieuw in deze versie is het vergrendelen van de app met Touch ID, eigen PIN-code maken en verbeterde chat-functies.

BBM BlackBerry Messenger iPhoneBlackberry heeft met een nieuwe update haar berichten-app BBM voor iOS verder uitgebreid. Eerder werd al een Snapchat-achtige functie aan de app toegevoegd, waarbij gebruikers een timer in kunnen stellen hoe lang verstuurde berichten en foto’s zichtbaar blijven. Dit keer ligt de nadruk vooral op betere beveiliging en verbeterde chats. Je kunt bijvoorbeeld Touch ID gebruiken om de chatapp te ontgrendelen. Zie je liever geen advertenties? Dan kun je de reclamebanners wegkopen.

BBM app screenshotBBM screen

Een van de grootste nieuwe verbeteringen heeft te maken met de PIN die BlackBerry in haar berichten-app gebruikt. Iedere gebruiker heeft al een PIN-code die gekoppeld is aan zijn of haar eigen BlackBerry ID. Wanneer je iemand wilt toevoegen kun je deze code delen, zodat je telefoonnummer of e-mailadres privé blijven. In de nieuwe versie van BBM kun je deze PIN zelf samenstellen. Zo is het makkelijker om je persoonlijke code te onthouden of te delen. Dit is helaas niet gratis. Je zult een abonnement van €1.99 per maand af moeten sluiten via de BBM Shop in de app. Heb je dit gedaan dan kun je een eigen PIN aanmaken die 6 tot 8 tekens lang moet zijn en zowel cijfers als letters mag bevatten.

BBM groepschatDaarnaast heeft BlackBerry Touch ID aan de app toegevoegd. Gebruik je BBM op een iPhone dan kun je vanaf nu dus de app vergrendelen met een toegangscode en Touch ID, zodat je er zeker van bent dat alleen jij toegang krijgen tot de app. Ook kun in de nieuwe versie van de app advertenties wegkopen. Hiervoor is wederom een maand-abonnement verplicht. Voor 99 eurocent kun je BBM voortaan reclame-vrij gebruiken.

Ook de chats in BBM zijn verbeterd. Zo kun je nu typen in landscape-mode, krijg je bij elk verstuurd bestand een melding of de ander het ontvangen en gelezen heeft en kun je foto’s direct delen in groeps-chats. Zo is het chatten met vrienden in de app weer wat uitgebreider en gebruiksvriendelijker geworden. Blackberry’s berichten-app is gratis te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2015, 11:08
Categorie Apps
Onderwerpen bbm, blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.