Rizon-iPhone

Rizon is een ‘golden hour’-klok voor fanatieke fotografen

Golden hour, ben jij er bekend mee? Dit is het tijdstip op de dag waarop de zon op zijn mooist is en je dus prachtige foto's kunt maken. Met Rizon voor iPhone ben je altijd op de hoogte van dit foto-uurtje.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Rizon-icon
Misschien ben je niet bekend met de term ‘golden hour’, maar fotografen zweren erbij. Dit het tijdstip op de dag waarop de zon laag staat en de wereld hult in een gouden glans. Het ideale moment om een mooie foto te maken, al vergt het wat moeite om precies te weten wanneer je met je camera naar buiten moet rennen. Met Rizon weet je altijd waneer het gouden uur begint, zodat je daar je fotosessies op kunt voorbereiden.

Rizon komt goed van pas, omdat het golden hour constant wisselt en op iedere plek op aarde op een ander moment begint. Door aan de ronde klok van Rizon te draaien, zie je precies wanneer het golden hour begint, ook voor toekomstige data.

Rizon-iPhone

Oranje blokjes

Door slim gebruik te maken van kleuren zie je in een oogopslag wanneer de volgende golden hour van start gaat. De daguren worden met een witte lijn weergegeven, terwijl het golden hour bij zonsopkomst en zonsondergang met een oranje blokje in de klokring te zien is. Dit kun je gebruiken om een photoshoot te plannen en je hebt er niet eens een internetverbinding voor nodig. Ook kun je extra locaties aan Rizon toevoegen. Handig voor de reisfotografen onder ons.

Via reminders houdt Rizon je op de hoogte van de volgende golden hour, zodat je altijd weet hoe lang het nog duurt totdat het ultieme foto-uurtje van de dag begint. Bij deze meldingen zijn er verschillende opties aanwezig om ervoor te zorgen dat je alleen de berichten ontvangt die voor jou relevant zijn. In de nabije toekomst wordt er nog een widget aan de app toegevoegd, zodat de app nog sneller te raadplegen is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2015, 16:04
Categorie Apps
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.