flipboard-magazines

Flipboard krijgt automatisch afspelende videoreclame

Automatisch afspelende video's zitten nu ook in Flipboard, maar ze werken net iets anders dan in Twitter en Facebook. Adverteerders maken er in eerste instantie gebruik van.

flipboard-magazinesNa Twitter en Facebook moet ook Flipboard er aan geloven: de app toont voortaan automatisch afspelende video’s. De app maakt gebruik van korte animaties vergelijkbaar met gif-afbeeldingen, die automatisch afspelen zodra je ze passeert. Hiermee kunnen bedrijven binnen Flipboard adverteren.

De video-animaties zijn bedoeld om je zover te krijgen om te tikken. Ziet een animatie er interessant uit? Dan kun je er op drukken om een volledige video te bekijken. De animaties die automatisch afspelen zijn maximaal acht seconden lang. Ze wijken hierdoor aanzienlijk af van de automatisch afspelende video’s op Twitter en Facebook, waar je meteen het volledige filmpje te zien krijgt.

Flipboard introduceerde afgelopen jaar al video-advertenties, maar toen werd er nog niks automatisch afgespeeld. Je moest toen op de play-knop drukken voor je iets te zien kreeg. Met de nieuwe animaties grijpt Flipboard beter de aandacht van gebruikers, wat mogelijk leidt tot meer schermtaps. Goed nieuws voor adverteerders, maar het is waarschijnlijk een kunst om deze animaties niet vervelend te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2015, 18:52
Categorie Apps
Onderwerp flipboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.