Ritot: smartwatch projecteert notificaties op je hand

De smartwatch Ritot heeft geen scherm, maar projecteert notificaties en de tijd op je hand. De makers zamelen geld in op Indiegogo.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Ritot smartwatch projectorHet geruchtencircuit lijkt er vrij zeker van: Apple werkt aan een iWatch met een scherm van maar liefst 2,5-inch. Dat is voor een horloge vrij fors, maar zo’n scherm is hard nodig om flink wat app-informatie op je hols te tonen. Of toch niet? De Ritot op Indiegogo heeft namelijk een manier gevonden waarop je een smartwatch zonder een scherm kunt produceren. In plaats daarvan gebruikt dit horloge een kleine pico-projector, die de tijd en notificaties op je hand projecteert.


In eerste instantie lijkt de Ritot op een gewone armband. Pas als je met je pols schudt of op een knop drukt, wordt op je hand de tijd geprojecteerd. Binnenkomende pushberichten op je iPhone worden gelijk door de projector getoond. Een ingebouwde trilmotor zorgt er voor dat deze notificaties niet aan je voorbijgaan.

Qua functionaliteit is de Ritot grotendeels gelijk aan bestaande smartwatches zoals de Pebble. Je koppelt de iPhone via Bluetooth, waarna er automatisch notificaties op verschijnen. De projector is het enige waarmee de Ritot zich weet te onderscheiden van de concurrentie. Deze technologie is volgens de makers vrij veilig en heeft niet een gigantisch effect op de ingebouwde accu. De Ritot zou tot 150 uur kunnen projecteren, omgerekend dik zes dagen. Daar staat tegenover dat je op de Ritot niet altijd de tijd of een laatste bericht kunt zien: je moet de projector eerst activeren met een druk op de knop of een polsbeweging.

Je kunt de Ritot bestellen door op Indiegogo minstens 120 dollar te doneren. Het is een flexibel crowdfundproject, wat betekent dat je geld ongeacht de projectstatus wordt afgeschreven. Dat is echter niet een heel groot zorgpunt: de makers hebben hun beoogde 50.000 dollar namelijk al dik binnengehaald, dus het project gaat hoe dan ook door.

https://www.youtube.com/watch?v=OfmReO31grA

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.