Apple biedt tweestaps-verificatie voor Apple ID nu ook in Nederland

Apple is in Nederland en andere landen begonnen met tweestaps-verificatie voor Apple ID's. Het voorkomt dat anderen je iTunes-account of iCloud-gegevens kunnen misbruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tweestaps-verificatie-apple-id
Apple heeft vandaag tweestaps-verificatie ingevoerd voor Apple ID’s in Nederland en diverse andere landen, waaronder Canada, Argentinië en Pakistan. Het kan zijn dat de optie nog niet bij iedereen zichtbaar is. Bij het inloggen met je Apple ID op appleid.apple.com zie je op de pagina ‘Wachtwoord en beveiliging’ de optie om ‘Twee-staps-verificatie‘ in te stellen. Eerder was de optie alleen beschikbaar voor mensen uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland. Het moet voorkomen dat anderen met je iTunes-account en iCloud-gegevens aan de haal kunnen gaan. Bij tweestaps-verificatie vindt de beveiliging in twee stappen plaats: je hebt een wachtwoord nodig en krijgt een code toegestuurd op één van de apparaten die je in handen hebt. Als iemand je wachtwoord steelt, zal hij ook over je iPhone of een ander apparaat moeten beschikken om je account te kunnen gebruiken.

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Apple ondersteunt het toevoegen van iDevices via ‘Zoek mijn iPhone’ en sms-gebaseerde verificatiecodes, maar die laatste werkt op dit moment nog niet voor Nederlandse mobiele nummer (zie ook het infoblok in dit artikel). Je moet één van je iOS-apparaten als vertrouwd apparaat instellen om een notificatie te kunnen ontvangen. Een voordeel van het inschakelen van de tweestaps-verificatie is dat je de – door velen als lastig ervaren – beveiligingsvragen niet meer hoeft te gebruiken.

De invoering van tweestaps-verificatie is een reactie op beveiligingsproblemen die in maart ontdekt werden. Eind maart begon Apple in andere landen met het beschikbaar stellen van verificatie in twee stappen. Tweestaps-verificatie wordt al gebruikt door Google (ook een van de grote aanjagers), Twitter (onlangs) en Dropbox. Een zeer technische uitleg lees je in dit (Engelstalige) WikiPedia-artikel: Multi-factor authentication.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om een 06-nummer op te geven, maar je kunt de procedure voltooien door in het dialoogvenster ‘Sla over’ te kiezen. De tweestaps-verificatie wordt dan alsnog afgerond.

Hieronder zijn screenshots te zien van de betreffende functie:

tweestaps-1

tweestaps-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 13:08
Categorieën Achtergrond, Diensten, Mac & macOS
Onderwerp apple id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.