revisions-icoon-groen

Revisions for Dropbox laat zien welke bestanden gewijzigd zijn

Met Revisions for Dropbox zie je op de Mac precies welke bestanden in Dropbox zijn aangemaakt, gewijzigd of gewist. Je kunt op elk moment een actie terugdraaien.

Maak je veel gebruik van Dropbox voor het online opslaan van je bestanden, dan is de vernieuwde app Revisions for Dropbox de moeite waard om te ontdekken. Vooral als je met meerdere mensen gebruik maakt van Dropbox, bijvoorbeeld voor het uitwisselen van documenten of grafische bestanden. Je kunt met Revisions namelijk precies zien wanneer een bestand gemaakt en gewijzigd is. Revisies houdt precies alle veranderingen bij.

revisions-dropbox-2

Revisions for Dropbox: snel bereikbaar op de Mac

Revisions is te vinden in de menubar van de Mac, zodat je op elk moment even kunt kijken wie er met z’n vingers aan de bestanden heeft gezeten. Om z’n werk te kunnen doen met Revisions wel eerst je Dropbox-opslagruimte indexeren. Bij een gratis Dropbox-account gaat Revisions 30 dagen terug. Dat zal voor de meeste mensen wel voldoende zijn. Heb je behoefte aan meer, dan moet je een zakelijk Dropbox-account hebben, want daarmee kun je oneindig teruggaan. Die functionaliteit biedt Dropbox eigenlijk zelf al, maar Revisions maakt het een stuk toegankelijker en gebruiksvriendelijker voor mensen die vaak terug moeten naar een oude versie van een bestand.

Revisions hoeft niet alle mappen binnen Dropbox te indexeren. Je kunt er ook voor kiezen om alleen mappen uit te kiezen die je bijvoorbeeld met externe freelancers deelt. Dat scheelt tijd, hoewel je tijdens het indexeren gewoon kunt doorwerken.

Op elk moment oude versie terugzetten

Klik je op het Revisions-icoontje in de menubalk van de Mac, dan krijg je een chronologische lijst van alle wijzigingen te zien. Aan de hand van kleuren kun je zien wanneer bestanden zijn gemaakt, gewijzigd en gewist. Revisions for Dropbox is wel een beetje te vergelijken met Time Machine. Je kunt namelijk een bestand of een complete map terugzetten naar een oudere versie. Daarvoor hoef je niet de helpdesk van het bedrijf te bellen, maar je regelt met het één klik. Wil je eerst de verschillen zien tussen twee documenten, dan moet je daarvoor een teksteditor openen, bijvoorbeeld BBEdit, TextWrangler, Caleidoscope, Changes of Araxis Merge.

revisions-dropbox-1

Je kunt ook alle versies van een bepaald bestand downloaden vanaf een bepaalde datum, zodat je nader onderzoek kunt plegen wat er is gewijzigd in de tekst. Het is zelfs mogelijk om meerdere bestanden batchgewijs naar een eerdere datum terug te zetten, zonder dat je ze één voor één hoeft aan te klikken.

Gebruik je Dropbox alleen om wat documenten te ‘stallen’, dan vind je Revisions waarschijnlijk wat overdreven. Heb je een eigen account waar je actief gebruik van maakt, dan heb je voldoende aan de gratis versie van Revisions for Dropbox. Voor zakelijk gebruik en voor Dropbox-accounts waar meerdere gebruikers toegang toe hebben, is de betaalde upgrade van €9,99 (via in-app-aankoop) echt aan te raden, omdat je daarmee kunt filteren welke mappen worden geïndexeerd, maar vooral omdat je precies kunt zien welke gebruiker een bestand heeft gewijzigd. Als betalende gebruiker krijg je bovendien voorrang bij de helpdesk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2015, 13:20
Categorie Mac & macOS
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.