ResearchKit

ResearchKit nu beschikbaar voor medisch onderzoekers

ResearchKit is nu te gebruiken door alle medisch onderzoekers en ontwikkelaars. Met ResearchKit doen apps onderzoek naar medische condities.

ResearchKitApple heeft vandaag het medische onderzoeksplatform ResearchKit beschikbaar gesteld voor medisch onderzoekers. Dit werd zojuist bekendgemaakt in een persbericht. Met ResearchKit is het mogelijk om onderzoek te doen naar medische condities in een iOS-app, door bijvoorbeeld gebruik te maken van sensoren in de iPhone, iPad en iPod touch. ResearchKit werd in maart 2015 voor het eerst door Apple getoond. Vanaf vandaag is het platform toegankelijk voor alle geïnteresseerde onderzoekers.

Vlak na de onthulling van ResearchKit werd er een aantal apps beschikbaar gesteld, waarin het onderzoeksplatform al werd gebruikt. Deze ResearchKit-apps waren in samenwerking met Apple ontwikkeld. Omdat ResearchKit op dat punt nog niet publiekelijk beschikbaar was, konden andere applicaties er geen gebruik van maken. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Volgens Apple kan ResearchKit worden gebruikt door onderzoekers en ontwikkelaars.

Lees ook: Deze vijf ResearchKit-apps doen onderzoek naar ziektes

Een app die gebruikmaakt van ResearchKit moet gebruikers eerst om toestemming vragen voor het gebruik van data. Vervolgens wordt bijvoorbeeld bewegingsdata van de iPhone verstuurd naar de onderzoekers achter de app. Ook kunnen apps opdrachten geven aan gebruikers en vragenlijsten tonen. Met deze tools kan een app helpen met bijvoorbeeld onderzoek naar ziektes. Eerdere apps met ondersteuning voor ResearchKit deden op deze manier onderzoek naar bijvoorbeeld Parkinson en en hart- en vaatziekten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 18:14
Categorie Apps
Onderwerp researchkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.