Reddit kondigt officiële mobiele apps aan voor iOS en Android

Sociale nieuwssite Reddit heeft officiële mobiele apps aangekondigd. Tot nu toe moest je Alien Blue en andere externe apps gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

reddit-mobileReddit heeft in een bericht aan gebruikers aangekondigd, dat ze mobiele apps gaan uitbrengen. Daarvoor zijn nieuwe privacyvoorwaarden opgesteld, die op 15 mei aanstaande ingaan. Ook zijn er vacatures opgedoken waarin iOS- en Android-ontwikkelaars worden gevraagd. De sociale nieuwswebsite Reddit is uitgegroeid tot één van de grootste sites op het internet, maar er waren nog steeds geen officiële apps. Er is wel een mobiele website en daarnaast zijn er allerlei onofficiële apps, zoals Alien Blue. Maar dat gaat veranderen. “We gaan reddit mobiele apps lanceren”, schrijven de makers.


Reddit noemt zich ‘de voorpagina van internet’. Het is een sociale nieuwswebsite, waarop je tekstgebaseerd nieuws kunt volgen over onderwerpen die jou interesseren. Gebruikers kunnen links delen op de site, waarna anderen erop reageren. Op basis hiervan sorteert de site het nieuws, zodat de meest gewaardeerde onderwerpen automatisch bovenaan verschijnen. Links kunnen worden gedeeld in zogeheten ‘subreddits’, losse pagina’s die over slechts één onderwerp gaan. Door je te abonneren op subreddits kun je een eigen voorpagina maken, met daarop alleen de onderwerpen die jou interesseren. Abonneer bijvoorbeeld op de subreddits Apple, iPhone en iPad en je zult alleen links over deze onderwerpen voorgeschoteld krijgen.

Lees ook: Reddit op iPhone en iPad gebruiken

In de aankondiging is te lezen:

Ja, we gaan mobiel. We bouwen een app waarmee we nieuw gebied gaan betreden en die aanvullend is op onze site en andere bestaande apps. Het is nog niet beschikbaar, maar we laten je weten wanneer het zover is.

In de vacature-omschrijving is te lezen:

Reddit gaat mobiel en zoekt mobiele appontwikkelaars. We nemen ontwikkelaars in dienst die ons gaan helpen om apps te bouwen en te onderhouden, die de fantastische content van Reddit voor een groter, wereldwijd publiek beschikbaar maken.

De nieuwe voorwaarden zijn vooral bedoeld omdat mobiel gebruik meer mogelijkheden biedt om data over gebruikers te verzamelen, zoals locatie:

We willen dat je profijt hebt van de geweldige opties die mobiel kan bieden, dus je hebt de mogelijkheid om via opt-in meer functies in te schakelen. We zullen bovendien wat aanvullende mobiel-gerelateerde data verzamelen die niet beschikbaar is via de website, om de gebruikservaring te verbeteren.

Voor de nieuwe apps gelden dezelfde regels als voor de mobiele website. Gebruik je de app terwijl je bent ingelogd, dan zullen de activiteiten in de app worden gelinkt aan het account dat je via de website gebruikt. De apps zullen Google Analytics gebruiken om het gedrag van gebruikers in de gaten te houden. En er komen vanuit de officiële reddit-app ook functies om op sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter te posten. Wie het niet met de nieuwe privacyvoorwaarden eens is heeft nog even de tijd om te protesteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:18
Onderwerp
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.