Rechter: Ziggo iOS-app mag in App Store blijven staan

De iOS-applicatie van Ziggo mag van de rechter in de App Store blijven. Mediaspeler-fabrikant Rovi beweert dat Ziggo met de app inbreuk op octrooien maakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ZiggoDe iOS-applicatie van Ziggo mag in de App Store blijven staan. Dit heeft de rechter vandaag bepaald in een kort geding dat Rovi tegen de televisie-aanbieder aanspande. Rovi produceert mediaspelers en beweert dat de tv-gids in de iOS-applicatie van Ziggo technisch erg lijkt op een soortgelijk systeem in hun apparaten. Een functionaliteit waar Rovi volgens Ziggo geen rechten over hoort te bezitten: het systeem zou namelijk erg lijken op webbrowsers die al ontzettend lang beschikbaar zijn.

Rovi had een octrooi in handen getiteld ‘systems and methods for providing television schedule information’. De beschreven methoden zouden echter zo breed zijn, dat ze veel weghebben van bijvoorbeeld bestaande webbrowsers. Dit was voor de rechter genoeg reden om Rovi’s octrooi in Nederland te vernietigen. Verdere eisen van Rovi worden niet door de rechter geaccepteerd en het bedrijf moet 100.000 euro aan proceskosten betalen.

In 2010 sloot Rovi nog een deal met Apple, voor het uitwisselen van bepaalde content. Vermoedelijk zou deze Rovi-content worden gebruikt voor de tweede en derde generatie Apple TV.

Downloaden: Ziggo TV (gratis, iOS 4.3+)

Via Emerce.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 11:34
Categorie Apple
Onderwerp ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.